16. oktobra obeležujemo svetovni dan hrane, ki je v okviru Organizacije združenih narodov za hrano in kmetijstvo (FAO) letos potekal pod sloganom “Naša dejanja so naša prihodnost. Z zdravim prehranjevanjem za svet brez lakote”

.Širom po svetu so potekale različne aktivnosti, ki smo se jim pridružile tudi v Lions klubu Celje Mozaik. Tako smo se odločile podpreti celjsko razdelilnico donirane hrane, ki deluje v okviru javnega zavoda SOCIO Donirana hrana-Celje, na noge pa smo jo pred dobrimi petimi leti postavili prav v našem klubu. Zbrale smo nekaj živil, ki jih uporabniki (okrog 280 jih je) ponavadi ne prejemajo v paketih donirane hrane.

K sodelovanju smo pritegnile tudi nekaj lokalnih ponudnikov hrane. Tako bodo uporabniki te dni v svojih paketih prejeli tudi jajca in jabolka iz podjetja
Meja Šentjur d. d., paradižnik iz podjetja Lušt, mlečne izdelke Mlekarna Celeia-Zelene Doline in jabolka Sadjarstva Mirosan.

Za uporabnike smo pripravili tudi brošurico z idejami, kako pripraviti zdrave in okusne obroke iz živil, ki jih običajno prejemajo v svojih paketih.

Pripravila Greta Jenček, pooblašlenka LK Celje Mozaik za stike z javnostmi

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox