Kako zbrati občutke po nepozabnem Dnevu Lionizma? NI besed, ki lahko opišejo vse nasmejane obraze, obsijane s soncem. Energija Lions družine se je čutila ves dan in navduševala ter nas spodbudila, da gremo skupaj naprej v nove dobrodelne zmage za ljudi.  

Nasmejani obrazi in spodbujanje en drugega je bila rdeča nit Dneva lionizma.
Skupaj zmoremo vse.
Zmaaagaaa.

Lioni, Leo, prijatelji lionizma, bodoči lečki in levinje smo se zbrali v Šeščah in prelep kraj napolnili z lionizmom. Že ob prihodu je bilo čutiti, da bo dan ostal še dolgo v spominu kot nepozabno doživetje. Mavrične majice so napovedovale 30 letnico delovanja slovenskega lionizma, ki jo obeležujemo naslednje leto. Prišli ste polni energije, zanosa in že pred kosilom navdušeno delili svoje izkušnje in dobre prakse klubov. Barvita lions družina je tokrat štela 100 predstavnikov iz 35 Lions klubov  in 6 Leo klub, kar je odličen odziv. Guvernerka Nadja Pahor Bizjak navdušenja ni skrivala kot tudi ne hvaležnosti za izjemen odziv. Posebno zahvalo je namenila organizacijskemu odbor, ki ga je vodila pooblaščenka za odnose z javnostmi Maja Krušič Šega in ob tem poudarila: »Ni bilo lahko obudit Dan lionizma, a dokazali smo, da zmoremo doseči nebo, ko si to zamislimo. Naj bo to odlična popotnica za naprej.«

Guvernerka Nadja Pahor Bizjak in vodja organizacijskega odbora Dneva Lionizma Maja Krušič Šega.
Ekipe so se povezale
Pomagati slepim in slabovidnim je naše vodilo, Poligon za slepe pa izziv za udeležence na Dnevu lionizma.

Dan lionizam je najprej poskrbel za razvajanju brbončic, aperitiv iz vseh koncev Slovenije in kapljico rujnega. Sledile so posebne igre, ki jih tradicionalna ekipa Leo z Marko Kužnerjem na čelu.  Kako doživeti in kreativni so naši Lionsi in Leo, je bilo čutiti že po izbranih imenih barvnih skupin: Smrkci, Lepi in mladi, Guvernerkini, Red Bull in Mravljice. V igrah ni bilo prostora za lenarjenje, prav vsi od prvega do zadnjega so želeli zmagati in so za to bili pripravljeni narediti vse. Seveda v skladu z lions načeli, nasmejanimi obrazi in neverjetno toplino in energijo, ki je žarela na travniku ob stari lipi.  Kot najbolj zagreti tekmovalci ste spodbujali en drugega in skupaj dosegali nove zmage.

Ko je sonce zašlo in so smrkci slavili svojo zmago, smo prebudili plesne ritme. Pozabili pa nismo niti na dobrodelni pečat in s srečelovom zbrali sredstva, ki jih bomo namenili LCIF-u. Že velikokrat do sedaj smo z mednarodnim skladom prejeli pomoč, tokrat smo se odločili, da pomoč doniramo v imenu vseh nas, Lions družine slovenskega distrikta.

Mladi levček je izžrebal glavno nagrado srečelova, vikend paket v luksuznem apartmaju na Pohorju, ki jo je doniral lastnik apartmajev, sicer predsednik LK Slovenska Bistrica Peter Tič. Mlada družina bo na Pohorju zagotovo uživala.

Dragi Lionsi, Dan lionizma je uspel zaradi vseh vas, ki ste prišli in delili z nami nepozaben dan. Pokazali smo, da znamo in zmoremo skupaj ustvarjati neverjetne zgodbe. Naj bo to dobra popotnica za leto, ki je pred nami in naslednji dan Lionizma v še večjem številu.

Avtor fotografij je Zdene Podlesnik. Več foto utrinkov lahko najdete na našem FB profilu.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox