V soboto, 7. septembra, je potekala že tradicionalna dobrodelna akcija Kolesarim, da pomagam. Prireditev, ki sta jo organizirala Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica in Lions klub Idrija, je kljub ne najbolj spodbudnemu vremenu uspela.

Na 80-kilometrsko pot od Idrije preko Tolmina in Kanala ob Soči do Nove Gorice se je podalo kar 17 kolesark in kolesarjev. V tandemu sta se s spremljevalci prvič pridružila tudi dva slepa oz. slabovidna kolesarja.

Dogodek so poleg Lions klubov Severne Primorske podprli tudi Občina Idrija, Občina Tolmin, Občina Kanal ob Soči, Občina Brda in Mestna občina Nova Gorica. Pri izvedbi so na pomoč priskočili tudi tudi Športni zavod Nova Gorica, podjetje RCT Trans Idrija in center slepih športnikov “Vidim cilj”.

Kolesarji med postankom v Tolminu.

Med potjo sta kolesarje nagovorila župan Občine Idrija Tomaž Vencelj in župan Občine Tolmin Uroš Brežan. Z udeleženci se je na kolo podal tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, na Robinovi zabavi v Novi Gorici pa sta prisotno množico obiskovalcev nagovorila svetnik Mestne občine Nova Gora in udeleženec kolesarjenja Gabrijel Fišer ter guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije Nadja Pahor Bizjak. Za pogostitev in okrepčilo ob zaključku prireditve je poskrbelo socialno podjetje GOST na planoti.

Ob tej priložnosti se LK Idrija v imenu organizatorjev iskreno zahvaljuje vsem, ki ste v akciji sodelovali, jo podprli ali kako drugače pomagali pri njeni uspešni izvedbi.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox