Septembra so po počitniškem premoru znova začeli z delom vsi trije mariborski Lions klubi. Pred članicami in člani so številne naloge, v ospredju pa je vsekakor humanitarna dejavnost.

Sredstva za pomoč socialno ogroženim bodo zbirali s številnimi humanitarnimi akcijami.

Že 22. septembra bo dobrodelni teniški turnir, 28. septembra pa tradicionalni dobrodelni golf turnir, ki ju organizira Lions klub Maribor Piramida.

Zarje načrtujejo Miklavževanje in obdarovanje otrok, obiske starostnikov in dobrodelni Lions ples v maskah, vsi trije klubi pa bodo tudi v tej sezoni skupaj s Karitasom vključeni v akcijo zbiranja viškov hrane ter mednarodno akcijo Plakat miru.

Omeniti je treba tudi sodelovanje s številnimi domačimi klubi in klubi iz tujine, še zlasti trdno pa je sodelovanje kluba Piramida s pobratenim klubom iz Marburga v Nemčiji. Pod tamkajšnjim gradom tako že nekaj let raste potomka mariborske stare trte kot simbol dobrih donosov obeh pobratenih klubov.

Vsi trije mariborski klubi imajo tudi nova vodstva. Tako bo v naslednjem lionističnem letu na čelu edinega mariborskega ženskega LC kluba Zarja Manja Pašek, LC Maribor Piramida bo vodil Karl Turk, LC Maribor pa Srečko Mlakar.

Zapisala: Manja Pašek

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox