Lions klub Konjice je finančno, v višini =500 EUR, podprl humanitarno odpravo študentov medicinske fakultete iz Maribora, ki se bo pričela 1. Oktobra z odhodom dveh ekip iz Slovenije, ekipe študentov Medicinske fakultete iz Maribora in druge ekipe iz Medicinske fakultete iz Ljubljane.

Ekipa odprave Zambija 2019

Smo Ana KenkZala TomaževičVesna VrčkoAmadeja Založnik in Nina Žakelj, prijateljice in študentke 6. letnika medicine v Mariboru, ki se oktobra 2019 pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino odpravljamo na največjo dogodivščino našega življenja – trimesečno humanitarno-medicinsko odpravo v Zambijo!

Vse si že od nekdaj želimo ljubezen do potovanja združiti z zadovoljstvom, ki ga čutimo ob pomoči drugim. V vasici Nangoma bomo po svojih najboljših močeh v razmerah, ki si jih tu ne znamo niti predstavljati, skušale pomagati bolnikom misijonske bolnišnice, vključile pa se bomo tudi v »outreach« programe, s katerimi bodo medicinske oskrbe deležni tudi prebivalci oddaljenih vasic. Srečevale se bomo predvsem z infekcijskimi boleznimi – v Zambiji so najpogostejši vzroki smrti še vedno tuberkuloza, HIV/AIDS in črevesne okužbe. Delovati želimo tudi preventivno in prebivalce podučiti o ustrezni higieni ter racionalni uporabi zdravil.

Naša pot verjetno ne bo lahka, vendar se je vse neznansko veselimo. Možnost humanitarnega delovanja jemljemo kot velik privilegij in se že danes veselimo vseh medicinskih in življenjskih lekcij, ki jih bomo po treh mesecih dela prinesle nazaj na sončno stran Alp.

Pri naši odpravi pa nam lahko pomagate tudi vi! Celotna odprava bo financirana iz prostovoljnih prispevkov in donacij, ki jih bomo zbirale do odhoda v Nangomo. Del naše zgodbe lahko postanete z donacijami, udeležbo na naših dogodkih ter s prostovoljnimi prispevki, v zameno za katere si lahko izberete naše majice, nosilne vrečke, skodelice ter druge izdelke. Vesele bomo tudi vsake dobre besede, priporočila ali vzpodbudnega nasmeha. Naše finance so strogo vodene in lahko vam zagotovimo, da bodo vsa pridobljena sredstva porabljena samo za namene odprave.

Do oktobra 2019 se torej vidimo na stojnicah, dogodkih in spletu, po odhodu pa ste toplo vabljeni tudi k branju našega bloga, da košček Zambije doživite iz prve roke tudi sami.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox