Prvo junijsko soboto se je po 4 dnevnem druženju končala 13. izvedba tradicionalnega projekta Lions kluba Konjice, humanitarna regata XII. Lions rally 2018. Navtični dogodek, poimenovan rally, je dosegel pričakovanja organizatorja. Regate z izhodiščem v marini Dalmacija v Sukošanu in jadralnim akvatorijem severne Dalmacije med Zadrom in Dugim otokom se je udeležilo 100 jadralcev, ki so s svojo udeležbo in ob pomoči sponzorjev pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini =10.000 EUR.

V netekmovalnem programu so se regati pridružile dve spremljevalni barki, katere člani so poskrbeli za dobro vzdušje med tekmovalci na morju in na kopnem.

Po devetih letih se je prehodni pokal zopet vrnil v konjiški lions klub. Zmaga na Lions rally-ju 2019 je pripadla prvič ekipi Lions kluba Konjice s krmarjem Stankom KOLARJEM, ki je stalni udeleženec regate in sicer stalni član zmagovalne trojice na regatah Lions rally. Drugo mesto je pripradlo ekipi Andreja KUKA, prav tako člana Lions kluba Konjice, na tretje mesto pa se je tokrat zavihtel lanski zmagovalec, Gorazd MEDLE iz Lions kluba Novo mesto. Omeniti velja, da so vse tri prve ekipe regato s tremi plovi končale z enakim številom točk, zmaga je šla zmagovalcu zadnjega plova.

V spremljevalnem programu regate je organizator izvedel tudi dvodnevni turnir v balinanju, prstomet. Zmago je osvojila ekipa Lions kluba Konjice pod vodstvom člana kluba Danija VREČKA.

Lions klub Konjice bo z zbranimi humanitarnimi sredstvi tradicionalno podprl navtično naravnan socialni projekt »Mirno Morje 2019« na katerega bo poslal posadko otrok osnovnih šol s spremljevalci iz lokalnega okolja in jim omogočil enotedenske aktivne počitnice na Jadranu.

Več o projektu si lahko preberete na spletnih straneh krovnega organizaztorja:

Preostala sredstva bodo namenjena humanitarni dejavnosti kluba v lionističnem letu 2018/2019. V sodelovanju z javnimi zavodi (šolami) bo klub nadaljeval s projektom »Botrstvo Lions kluba Konjice«, kateri ima namen pomagati učencem in dijakom iz socialno šibkega okolja pri udeležbi na dodatnih izobraževalnih programih šol, ki so jim zaradi finančne stiske družine večinoma nedosegljivi. Del sredstev bo ostal na voljo tudi za septemberski razpis za enoletne štipendije.

Vodja projekta »Lions rally Lions kluba Konjice« Stanko KOLAR je povedal:

»Organizacijski odbor za pripravo in izvedbo 13. ponovitve Lions rally-ja, humanitarne regate Lions kluba Konjice, se vsem udeležencem regate zahvaljujem za nesebičen  prispevek in nepozabno štiridnevno druženje v južni Dalmaciji z zavidljivim humanitarnim učinkom. Ponosni smo na zveste prijatelje Lions kluba Konjice, ki si znajo utrgati dragocene trenutke prostega  časa in jih nameniti humanitarni vsebini, začinjeni z zdravo mero tekmovalnosti.

S prispevki udeležencev, s tradicionalno aukcijo pršuta in donacijami za jutranjo kavo smo uspeli zbrati pričakovana sredstva za izvedbo naših projektov. Brez težav bomo lahko realizirali vse zastavljene humanitarne cilje našega projekta. Še enkrat hvala vsem udeležencem Lions rally 2019!«

– fotografija »Zmagovalci regate Lions rally 2019 – LK KONJICE«

– uradni rezultati Lions rally 2019

Vodja projekta Lions rally LK Konjice

Stanko KOLAR

REZULTATI XIII. LIONS RALLY 2019

http://www.lions-konjice.si/2019/06/[foto]-xiii-lions-rally-2019/

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox