Kdo je izdelal to čudovito odejo – krpanko?

Če verjamete ali, ta odeja je delo od rojstva slepe Irene Mihelj iz Ajdovščine. Krpanka ni samo lepa, za njo stoji ganljiva zgodba. Na sobotnem družabnem večeru v okviru konvencije 2019 v Novi Gorici bo deka osrednji predmet dobrodelnega cenkanja.

Morda ste za Ireno že slišali. To je gospa, ki je lani iz norveščine prevedla knjigo Mrtvi tek. Prav pri učenju norveščine je navezala tesen stik z norveško novinarko in po spletu okoliščin se je vključila norveški projekt pletenja pravokotnikov za krpanke. Take deke na Norveškem podarjajo ljudem, ki so oboleli za rakom, kot moralno podporo ljudi, ki s pletenjem prenašajo pozitivne in dobre misli prejemniku. Irena se odločila, da bo spletla 8.500 pravokotnikov, po enega za vsak evro, ki ga je norveška novinarka vložila v njeno šolanje na Norveškem. Morda se spomnite, da smo tudi Lions lani zbirali volno prav za Ireno in njene pravokotnike.

Ampak Irena se tu ni ustavila. Odločila se je, da bo tudi sama prispevala za dobrodelen namen. Spletla je pravokotnike za eno deko, jih sešila in jo podarila Lionsom z namenom, da jo dobrodelno »prodamo«, sredstva pa namenimo MDSS za mobilnost članov. V lanskem letu se je zakonodajnimi spremembami slepim in slabovidnim zmanjšala pravica do osebnega spremstva. Lions klubi severne Primorske se trudimo, da Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica zagotavljamo finančna sredstva, da ohranjajo mobilnost njihovih članov na enaki ravni.

Vabljeni torej na konvencijo v Novo Gorico, vabljeni na izobraževanje, druženje, prijateljevanje – in sodelovanje v dobrodelnem projektu. To nas povezuje – pomagamo, s srcem.

Nadja Pahor Bizjak

Viceguvernerka

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox