Po dveh pohodih v dežju – pa so tudi takrat dobrodelne akcije kljub temu uspele – tokrat čudovita sončna sobota. Slišali smo celo šale, da bi, če bi ne bilo sonca tokrat, dobrodelni pohod, ki je osrednja dobrodelna prireditev Lions kluba Novo mesto, lahko preimenovali v “spust s kajaki po divjih vodah Trške gore”. Tako se je pošalil conski in regijski predsednik zveze Lions klubov Zdenko Šalda, ki je Lions klub Novo mesto označil za enega najuspešnejših in in najdejavnejših v vsej državi. 
 
 
Pri 22-ih stopinjah, po soncu, je Pohod uspel. Vsa zbrana sredstva – približno 17.000€ – smo razdelili trem prejemnikom, za katere smo letos hodili na Trško goro. 
 
– 31-letni Miha Jurečič se je k trškogorski cerkvi pripeljal s podarjenim invalidskim skuterjem. Ima 40 km dometa in gre lahko 13km/h uro. Miha je povedal: “Iskrena hvala za skuter. Omogočil mi bo boljšo mobilnost. Šel bom lahko do trgovine v Šentjernej. Lahko bom pomagal tudi staršem, ki skrbita zame. Omogočil mi bo boljše življenje.” 
 
– Šolskemu centru Novo mesto smo podarili 7.300€ za štipendije, oz. stroške prevoza v šolo, računalnike, prejemniki so trije dijaki iz socialno šibkejših družin in trije nadarjeni dijaki, ki jim bomo pomagali uresničiti svoje talente. Predstavnica ŠCNM je povedala, da nismo olajšali učenja in življenja samo šestim dijakom, pač pa celim njihovim družinam. In da bodo morda prav ti dijaki, ki so deležni takšne pomoči, morda lahko v bodoče, kot Lionsi pomagali pomoči potrebnim naprej, saj so občutili, kako je, če ti nekdo pomaga, ko to najbolj potrebuješ.
 
– Tretji del sredstev pa je šel v Varstveno delovni center Novo mesto. Direktorica Romana Trpin pravi: ” Že pred dvema letoma je Lions klub operemil multisenzorno sobo, v kateri se varovanci VDCja pomirijo, ko so agresivni, samoagresivni, soba je ves čas v uporabi, terapevti opažajo velik napredek pri uporabnikih te sobe. Zdaj pa še park… Nerodno mi je, ker smo javni zavod, pa moram “fehtat” vas, dobre ljudi, da nam pomagate… Da ne bodo varovanci deležni le zdravstvene in strokovne oskrbe, kar jim omogoča država, ste jim vi omogočili še nadstandardno življenje, saj bodo lahko veliko časa preživeli tudi na svežem zraku, v parku, urejeni okolici z nadstrešnico, gredicami, cvetlicami… posedeli na novih klopeh in uživali na soncu ali ob škrebljanju kapelj pod nadstreškom.” Pri urejanju parka VDC so sodelovali dijaki in profesorji Šolskega centra NM in Centra biotehnike in turizma. Park že dobiva končno podobo, odprli ga bodo 19. oktobra 2018.
 
 
Lions klub, ki letos praznuje 25 let dobrodelnega delovanja, obletnice ne bo obeležil, ampak bo namesto za prireditev denar namenil pomoči potrebnim. Naslednja dobrodelna akcija bo Miklavžev bazar v začetku decembra, obdarovanje šole za otroke s posebnimi potrebami Dragotin Kette, marčevsko zbiranje oblačil, obutve in šolskih potrebščin za družine na Dolenjskem in v Beli krajini, številnim osnovnim šolam bomo namenili denar za šole v naravi, šolske potrebščine in stroške prevozov na šolske izlete za socialno šibkejše, vsak dan pa še vedno po novomeških trgovskih centrih pobiramo hrano, ki mora zaradi ostre zakonodaje s trgovskih polic in jo vsako jutri razdeljujemo potrebnim pomoči. Na leto razdelimo 40 ton hrane, akcijo Donirana hrana pa načrtujemo prihodnje leto razširiti tudi na vse sosednje občine, oz. občine na območju UE Novo mesto. 
Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox