V preteklih petih letih smo zbrali več kot 53.000 rabljenih očal, ki smo jih namenili prebivalcem gospodarsko manj razvitih držav.

Na svetu sta 2 milijardi ljudi, ki potrebujejo očala. V ekonomsko manj razvitih državah si večina ljudi ne more privoščiti prave okulistične oskrbe in pravih očal. To zanje predstavlja velike omejitve njihovega vida, možnosti za delo in zmanjšanje kvalitete življenja. 

Zbiranje rabljenih očal je tradicionalna akcija svetovnega Lionističnega gibanja, ki že vrsto let poteka tudi v Sloveniji. Rabljena očala se bodo tudi letos zbirala v vseh poslovalnicah družbe Hofer ter v sodelujočih šolah, vrtcih, domovih starostnikov ter nekaterih drugi ustanovah. 

Več o tej aktivnosti je objavljeno na FB Lions klub Ljubljana Trnovski zvon in na FB Recikliraj očala ter na spletni strani www.hofer.si.

Letošnja akcija zbiranja rabljenih očal bo potekala od 29. marca do 6. maja, obeležili pa jo bomo z dobrodelnim dogodkom Očala? Hvala!, s prireditvijo v petek 30. marca, ob 17.30. uri, v Festivalni dvorani Ljubljana. Dogodek bo potekal v dveh delih. Prvi, z začetkom ob 17.30 uri, je zastavljen kot kulturno umetniški program, z nastopi Big band Orkestra Slovenske vojske, Alenke Godec, Milene Morača, Jurija Součka in Rudolfa Gasa, drugi pa bo namenjen druženju in srečevanju gostov s slikanjem v Slik!- Slik! Photoboothu, z animacijo naše članice Nine Dušić Hren.

Dogodek bo povezovala Monika Tavčar. Dogodek je brezplačen, namesto vstopnice vas naprošamo, da prinesete rabljena korekcijska oz. sončna očala, ki jih boste donirali v namen akcije, z očali pa se boste lahko tudi fotografirali. 

Vabljeni. Upamo, da se vidimo. 

Lions klub Ljubljana Trnovski zvon

Kategorije: Novice