Sneg ni bil ovira za več kot 600 obiskovalcev, ki so se zbrali v Športni dvorani Trata in uživali na dveurnem koncertu, ki ga je povezoval Boštjan Romih. Dobrodelnega dogodka so se udeležili tudi člana kluba minister za javno upravo Boris Koprivnikar in župan Občine Škofja Loka mag. Miha Ješe, generalmajor dr. Andrej Osterman, načelnik Generalštaba Slovenske vojske, guverner Zveze Lions klubov Slovenije Marko Gospodjinački, conski predsednik 3. cone v 1. regiji Marko Kuliš in prijatelji iz Rotary kluba Škofja Loka na čelu s predsednico Valentino Zupan.

Vsi nastopajoči so pričarali srčen večer, v katerem je imel osrednjo glasbeno vlogo Orkester Slovenske vojske, ki je bil ustanovljen leta 1996. V več kot dvajsetih letih delovanja se je predstavil z različnimi zasedbami in solisti, s katerimi tudi sicer sodeluje na številnih prireditvah v domačem in mednarodnem okolju. Ob tem je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman izpostavil, da orkester namenjajo tudi za različne dobrodelne namene. Zato je tudi Slovenska vojska ponosna, da je lahko pomagala posameznikom, ki so se znašli v finančnih stiskah. Prav njim bodo člani kluba namenili sredstva, ki so jih zbrali, je povedala predsednica Lions kluba Škofja Loka Monika Tavčar in dodala, da predajo donacij načrtujejo prihodnji mesec.

Nastopajoči so pripravili številne glasbene poslastice, ki so jih skupaj z orkestrom pod taktirko Andreje Šolar spletli v posebno dobrodelno zgodbo. Omar Naber verjame, da se dobro z dobrim povrne in da si v življenju moramo pomagati. Temu sledi tudi Manca Špik, ki je med drugim tudi sama že večkrat poskrbela za organizacijo dobrodelnih koncertov.  Z veseljem in srčnostjo pa so v Škofji Loki prepevali Kvatropirci, saj jih na mesto vežejo posebni spomini, povezani z idejo o nastanku glasbenega četverca.

Naj nas povezuje tudi misel našega guvernerja Marka Gospodjinačkega, ki jo je delil z obiskovalci na koncertu in jih izzval, naj naslednji dan naredijo vsaj eno dobro delo. Prepričani smo, da je prav zaradi te spodbude marsikdo koga razveselili in mu pričaral nasmeh na obraz.  

 

OSREDNJI POKROVITELJI KONCERTA: Občina Škofja Loka, Slovenska vojska in Orkester Slovenske vojske, Brinox, Knaufinsulation, Porsche Finance Group Slovenia, SAZAS, Elektro Gorenjska, SG Guzelj, Gorenjska banka, Studio Grad, Rolgraf tiskarna Medvode in EGP

SPONZORJI IN DONATORJI: Maar iz Trzina, M Sora Žiri, Negovanje tekstilij Šinkovec, Računovodska hiša Unija, SIMI Hafner, Domel, Marmor Hotavlje, Lekarna Mesto-37, Polycom, Orodjarstvo Jelovčan, Sibo Group, Lokainženiring, Avtomehanika Krmelj, Stik R & U, Kovaštvo Krmelj, Sofer računovodstvo, Bogner Uroš Jenko, Limos, Mizarstvo Jezeršek, Lotrič Meroslovje, Računovodski servis Coffou, Mebor, Topos Hotavlje, Sound & Light Piskač, Studio Krajnik, MOPS videoprodukcija, Kmetija pr’ Čum, Slorest in Cvetličarna Flora

MEDIJSKI POKROVITELJI: GorenjskI glas, Radio Sora, Radio 1, Radio 2, Radio Kranj, Radio Triglav, Radio Gorenc, Loški utrip in Europlakat

Lions klub Škofja Loka se zahvaljuje tudi Agenciji Špik in Agenciji GIG, Matiji Ovseneku, Juretu Štancerju in ekipi Športne dvorane Trata, gasilcem PDG Trata ter Turističnemu društvu Škofja Loka, Turizmu Škofja Loka in Eventimu.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox