In prav to smo si o njej mislili vsi, ki smo skoraj poldrugo uro srkali vsako njeno misel na humanitarno povezovalnem dogodku »Objem je darilo, objem je zdravilo«, v organizaciji Lions cluba Izola-Isola s sodelovanjem Avditorija Portorož. Kakšna neverjetna energija misli, ki so nas ob glasbi Slavka Ivančića na koncu večera pripeljale tudi do čisto pravega objema. Vseh v dvorani.

Vsak dan bi se morali objeti vsaj sedemkrat. To je povedala Sanela Banović. Sebe bi morali dati na prvo mesto, ne šele na sedmo mesto, kar dokazano počnemo Slovenci. Seveda bi morali jesti zdravo in znati počivati ter zmanjšati stres, seveda bi se morali z nam dragimi ljudmi pogovarjati, jih objemati, se ljubiti, se boriti proti osamljenosti, ki je hujša od vseh bolezni…imeti radi sebe. Ne priti k zdravniku zadnji trenutek, upoštevati prav vse preventivne programe, ki nam jih nudi država, potovati in se veseliti , ne čakati na nek boljši jutri, da bomo naredili nekaj, kar nas veseli.

V svojem iskrivem jeziku nam je, Bosanka, priseljena v Slovenijo, zdravnica specialistka gastroenterologije, zaposlena na Kliničnem centru v Ljubljani, nastavila ogledalo. Vidi nas drugače kot se vidimo sami in vidi nas dobro. Z duhovitim in srčnim nagovorom, ki zaradi načina podajanja spominja na stand up komedijo, a nam sporoča resne teme, je začarala polno dvorano Avditorija Portorož.

Večer je s skladbama Dober dan in Ko mene več ne bo, ob klavirju začel Slavko Ivančić, prisotne je v imenu Lions cluba Izola-Isola nagovorila Nataša Benčič, nadaljevala ga je zdravnica Sanela Banović, ki jo je topel sprejem izjemno sodelujočega občinstva ganil do solz, večer smo zaokrožili s skupnim objemom vseh v dvorani ob zvokih skladbe Med iskrenimi ljudmi, kot darilo zdravnici pa je nadarjeni mladi kitarist in pevec iz Izole, Mark Feder, cenjeni gostji zapel Wonderful tonight.

Objem je objel avditorijObjemanje veselih, radostnih ljudi se je nadaljevalo tudi v preddverju Avditorija, kjer smo s pomočjo pokroviteljev Vinske kleti Santomas ob pomoči Društva vinogradnikov Slovenske Istre in sadne ponudbe podjetja Agraria, večer nadaljevali.

Objem je darilo, objem je zdravilo smo naslovili večer, ki smo ga označili kot humanitarno povezovalni dogodek, saj je v objemu, srečanju, donaciji povezal vse nas.

4.000 evrov ta večer zbranih sredstev bomo namenili notranji ureditvi prostorov Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše v Izoli. To je dislocirana enota centra, ki deluje pod okriljem Osnovne šole Koper. Na letni ravni pomagajo okrog 50 otrokom in družinam v Izoli, samo lani kar 67 otrokom, ki so potrebovali psihoterapevtsko pomoč psihologinje, psihoterapevtke in supervizorke Nerine Bonassin Battelli.

Z občino Izola je sedanji predsednik Lions cluba Izola- Isola Miran Hrovatin že decembra podpisal pismo o nameri, ki potrjuje namen občine Izola za dodelitev primernejših prostorov (ti bodo v Koprski ulici) od dosedanjih in namen našega kluba, da bomo te prostore uredili dejavnosti primerno, da bodo uporabnikom prijetni.

S svojim delom, z zbranimi sredstvi v Avditoriju in s pomočjo še kakšne donacije bomo ta prostor uredili v naslednjih mesecih, dotlej pa bo dejavnost nemoteno tekla na sedanji lokaciji.

Naša velika zahvala gre najprej zdravnici Saneli Banović in glasbeniku Savku Ivančiću, ki sta nam podarila svoj nastop, kot tudi mlademu kitaristu Marku Fedru.

Za pomoč pri organizaciji dogodka »Objem je darilo, objem je zdravilo« se zahvaljujemo: Avditoriju Portorož, Vinski kleti Santomas, Društvu vinogradnikov Slovenske Istre, podjetju Agraria Koper, Kantini Rikardo in vsem obiskovalcem v dvorani.

Hvala in Objem vsem . 7 x na dan

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox