Člani Lions kluba Škofja Loka so letošnje zadnje klubsko srečanje združili s kar tremi dogodki: praznovanjem 16-letnice kluba, obdarovanjem otrok in prednovoletnim druženjem. V družbi guvernerja Zveze Lions klubov Slovenije Marka Gospodjinačkega so se najprej spomnili 3. decembra 2001, ko je bil ustanovljen Lions klub Škofja Loka. Zgodbo kluba je začelo pisati 30 članov na pobudo pokojnega Zdravka Krvine, ki je bil prvi predsednik kluba. Klub ima svoj sedež v Galeriji Krvina v Gorenji vasi, ki članom vsa leta gostoljubno nudi prijetno okolje za klubska srečanja, predavanja in prireditve. Geslo lionizma WE SERVE – POMAGAMO trenutno druži 28 članov, ki jim ne manjka zagona za humanitarno delovanje, solidarnost in dobrosrčnost. Njihove aktivnosti je ob dobrodošlici lanskega predsednika Jurija Krvine predstavil drugi predsednik Janez Poljanec.

Osrednja točka praznovanja rojstnega dne kluba je bila predaja donacije Župnijski Karitas Škofja Loka za nakup otroških čevljev. “Hvala Lions klubu Škofja Loka in donatorjem, ki bodo obuli 58 nogic ter tako razveselili 29 otrok in staršev. Skupaj z našo svetovalko in škofjeloškim Centrom za socialno delo smo izbrali tiste družine, pri katerih smo zaznali večje finančne stistke”, je ob prejemu donacije izpostavil tajnik Župnijske Karitas Škofja Loka Milan Mur in se zahvalil tudi za donacijo v višini 1.000 evrov, ki jo je klub pred mesecem dni namenil za nakup kombija za 5-letnega dečka Matijo Kržišnika, ki je zbolel za cerebralno paralizo.

Predsednica kluba Monika Tavčar mu je ob tem izročila še velik paket igrač Talking Tom in Talking Ginger, ki jih je Zveza Lions klubov Slovenije dobila v dar od podjetja TT & F Licensing Company Ltd. in jih razdelila med vse klube. Škofjeloški lionsi so ob tej priložnosti medse povabili tudi guvernerja Marka Gospodjinačkega. “Z veseljem grem na obisk k vsem klubom Slovenije, ki na leto naredijo okrog 190 dobrodelnih prireditev. Tudi ta v Gorenji vasi je bila polna srčnosti in dobrega vzdušja, saj so se članom kluba pridružili tudi partnerji. Dobrodelnost in želja po pomoči drugim sta naši osrednji vrednoti, ki sta bili položeni v zibko lionizma, da ob prijateljstu, etičnih načelih in ciljih postajamo in kažemo vzor v družbi”, je poudaril guverner Gospodjinački.

Druženje v Galeriji Krvina je z glasbo spremljal kitarski trio ALLCUPOWN, ki ga sestavljajo Petra Pokorn, Ema Podobnik in Maja Purgar iz razreda prof. Denisa Kokalja. Da bi v novem letu še naprej razdajali široke objeme in poskrbeli za veliko nasmehov, pa so si člani kluba zaželeli na predpraznični večerji v Gostilni Pr`Sedmic, kjer so kovali tudi načrte za nove projekte. Naslednji bo že 2. februarja 2018 – dobrodelni koncert v Športni dvorani Trata v Škofji Loki.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox