Pred jutrišnjim svetovnim dnem sladkorne bolezni so člani in članice Lions kluba Trebnje v soboto ob priložnostni instalaciji pri prireditvenem prostoru opozarjali na to, koliko sladkorja v enem letu vnesemo v telo, če popijemo le kozarec sladke pijače na dan.

Instalacija LK Trebnje na Razhodnji 2017

Steklenico na pogrnjeni mizi so člani LK Trebnje napolnili z 10 kilogrami sladkorja in tako nazorno pokazali, kaj pomeni popiti 2 decilitra jabolčnega soka na dan. 

Ena osrednjih točk letošnjih akcij LK Trebnje je ravno osveščanje o sladkorju v vsakdanjem življenju, s čimer bi radi spodbudili razmislek med zdravimi na eni strani in izboljšali kakovost življenja ljudi s sladkorno boleznijo na drugi strani.

LK Trebnje na Razhodnji 2017

Na sobotnem dogodku so o tem spregovorili tudi v programu Razhodnje. Naše geslo je Voda namesto sladkorja. Na prireditvi smo na lahkoten način spodbujali ljudi, da namesto sladkih pijač pijejo vodo, hkrati pa si raje privoščijo kakšno izbrano jed, ki ima približno enako energijsko vrednost kot kozarec soka, a v telo prinese druge hranilne snovi, ki jih telo potrebuje. Problem sladke pijače je namreč ta, da nas ne nasiti, ampak ostanemo lačni.

Udeležencem rekreativne prireditve – po ocenah organizatorjev naj bi jih bilo okoli 15 tisoč – smo zaupali še, da se človek v desetih letih zredi kar za 60 kilogramov, če vnese vsak dan za eno sladko pijačo več energije, kot je porabi. 

Obiskovalci Razhodnje 2017

Dodati je treba še, da ni ostalo le pri besedah, ampak se je nekaj trebanjskih LIonov podalo tudi na pohod, s čimer so na prvo mesto postavili dejanja tudi v primeru osveščanja in preprečevanja sladkorne bolezni.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox