Narava se je odela v topel jesenske barve, večeri so postali dolgi in to je čas, ko vino v sodih dozori. Celoletna nega in trdo delo v vinogradih je poplačano. Ne more biti drugače, kot da je v vinorodnih pokrajinah obdobje okrog svetega Martina praznično. V teh gričih domuje naš Lions klub. Vsako leto tradicionalno organiziramo martinovanje. To zabavno dobrodelno prireditev smo letos organizirali že 16. leto zapored, da naredimo nekaj dobrega za druge, skupaj praznujemo, se spoznavamo in se družimo. Izkupiček dobrodelnega večera bomo namenili predvsem otrokom in mladim s področja Goriških Brd, da bodo njihov vsakdan prijaznejši.

Vsako leto ima svoj presežek. Letošnje je doživelo svoj presežek v številu sodelujočih Lions in Leo klubov iz treh distriktov. Iz sosednje Italije, Hrvaške in Slovenije se je dogodka udeležilo 105 Lions članov s partnerji iz šestnajstih klubov ter 44 Leo članov iz devetih klubov. Z nami so martinovali guverner Marko Gospodjinački, PDG Branko Dolenc,  VDG II Nadja Pahor Bizjak, conska predsednika Radovan Pušnar in Danilo Tomšič iz D-129, PDG Dražen Melčić iz D-126 s skupino hrvaških lionk ter regijski predsednik Dario Angiolini iz D-108Ta2 s prijatelji iz Italije. Prav posebno smo bili veseli velike skupine LEO članov z njihovo guvernerko Glorijo Meglič.

V prijetnem in veselem druženju so se stkala nova poznanstva in vezi sodelovanja. Veliko je načinov za uresničevanje našega poslanstvo Pomagati in krepiti duha sporazumevanja med ljudmi vsega sveta in pomagati v naših ožjih in širših skupnostih. Ta je le eden izmed njih.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox