V soboto, 13. maja 2017 popoldan je bilo v trboveljskem mestnem parku nadvse živahno. Tam so se zbrali mali in veliki ljubitelji pravljic. Mladinski center Trbovlje je namreč organiziral festival pravljic. Da so bili zadovoljni tudi želodčki, so poskrbeli lionsi iz LK Trbovlje. Ena ekipa je neprenehoma pekla in mazala palačinke, druga je čakajoče na palačinke potešila z zgodbico Kosprdec in Teletina iz Založbe Ocean.  Vsak je lahko odgovoril na nagradno vprašanje (Katero obletnico letos praznujejo lionsi po vsem svetu?) in se potegoval za knjižno nagrado. Seveda, knjigo Kosprdec in Teletina! Srečna dobitnica je bila Anastazija.

Stojnica s palačinkami je bila ves čas oblegana. Najbolj vzdržljiva pa sta morala biti palačinkopeka, Henrik Pušnik (na sliki), starosta in ustanovni član kluba in Tadej Poboljšaj, soprog Lionke Marine.

Henrik

Foto: ZON

“Vesela sem, da smo se odločili za sodelovanje na festivalu. Zgodba okrog palačink je povezala ne samo naše člane, temveč tudi družinske člane, ki so aktivno sodelovali in naš Leo Klub. Pa tudi donacije, zbrane v zameno za palačinke, gredo v prave roke, za počitniško letovanje otrok iz socialno ogroženih družin,” je povedala Polona Siter Drnovšek, predsednica kluba. Član Miro Pirnar  je dodal: “Ta dan sem bil v drugačni »službi«. Z vnukinjo sva ves dogodek prečesala po dolgem in počez. Bilo ji je super. Res je uživala. Jaz pa z njo.”

Se vidimo naslednje leto!

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox