V četrtek, 4.maja 2017, so Bistriški Lioni organizirali nepozaben glasbeni večer ob obeležitvi 100 letnici lionizma v svetu. Z in za Glasbeno šolo Slovenska Bistrica, ki je z zvezdniki svetovnega formata pripravila izjemen program.

Stoječe ovacije so bile stalnica na razprodanem dobrodelnem koncertu, saj so glasbeniki svetovnega formata povsem prevzeli občinstvo z izjemnimi nastopi, posebno karizmo in neverjetno energijo. Saksofonist Oto Vrhovnik, profesor na Glasbeni akademiji na Dunaju, je dvorano, ki je pokala po šivih, navdušil tako s klasično glasbo kot z rock in pop uspešnicami. Guverner Gregor Pajič ga je poimenoval za najboljšega na zemeljski obli.

Sledil je nastop Luke Šulića, člana 2cellos, z Maiom Rumežem, učencem 1. letnikom Glasbene šole Slovenska Bistrica. Njun nastop je povsem prevzel občinstvo in širšo javnost po koncertu. Predsednik Lions Kluba Slovenska Bistrica, Peter Kosi, je na koncertu dejal: »Danes smo pomagali in izstrelili novo glasbeno zvezdo!« In še kako prav je imel. Zelo odmeven koncert je medije navdušil, prav vsi pa so izpostavili mladega glasbenega nadobudneža Maia, ki ni skrival, da so se mu ta dan uresničile sanje. Podobno je trdil tudi Oto Vrhovnik, ko je zaigral z Luko Šuličem. Sicer svetovno priznan saksofonist je z Luko doživeto zaigral Czardas in ponovno na noge spravil celo dvorano.

Posebno noto je dal glasbenemu spektaklu tudi Uroš Perič. Vrhunec koncerta pa je bil skupen nastop vseh glasbenih zvezd ter učencev Glasbene šole s pesmijo Aleluje, v izvedbi Petre Turk Rupreht, zborovodkinje glasbene šole.

 

Dogodek, ki so ga obiskali tudi številni lioni iz vse Slovenije, je vse navdušil in popolnoma prevzel. Predsednik LK Slovenska Bistrica Peter Kosi je po koncertu poudaril: »Dogodek smo organizirali ob obeležitvi stoletnici lionizma v svetu, dobrodelnemu gibanju, ki spreminja svet na bolje. Takšnega dogodka kot je bil ta koncert še v Bistrici ni bilo, vsa dvorana je stoje aplaudirala, mnogi so jokali, otrokom- učencem smo uresniči sanje. To poslanstvo lionizma, ki ga živi več kot 1400 članov.« S tem se je strinjal tudi guverner Zveze Lions Klubov Slovenije Gregor Pajič, ki se ga je koncert izjemno dotaknil: »Danes smo bili priča neverjetnemu dogodku lionizma, ki povezuje, pomaga in navdihuje.«

V Bistrici Lions klub že 8 let izpolnjuje poslanstvo Pomagati! Slepim slabovidnim, odraslim s posebnimi potrebami, mladim s štipendijami in še številnim drugim. Ves dobrodelni izkupiček glasbenega spektakla bodo bistriški lioni namenili za nakup glasbenih instrumentov učencev glasben šole. Ker na mladih in znanju svet stoji!

Koncert Lions Kluba Slovenska Bistrica je zelo domeval tudi v številnih medijih. V pogled vam ponujamo prispevek v Dnevniku na TV Slovenija:  http://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174469702

O nas so pisali številni spletni in tiskani mediji, izpostavljamo dva:

MMC RTVSLO: http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/stajerska/glasbenim-talentom-v-slovenski-bistrici-do-novih-glasbil-pomagal-tudi-clan-dua-2cellos/421550

Časopis Večer: http://www.vecer.com/luka-sulic-v-slovenski-bistrici-pomaga-otrokom-do-glasbil-6260931

Če bi radi podoživeli in poslušali delčke koncerta, pa vas vabimo na FB profil Lions kluba Slovenska Bistrica.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox