Zmaga je pripadla Franciju Bratkoviču in Jasni Simčič.V zaključnem delu pa se je dogodku pridružil tudi guverner, Gregor Pajić. Glavna organizatorja Mitja Košak, bodoči predsednik LK Barje in Leon Jerovec, boter LK Barje sta več kot odlično odigrala svojo vlogo.

Rally se je pričel na parkirišču pred TPV v Novem mestu, kjer so se udeleženci pomerili v poligon vožnji z vozili na električni pogon Renault Twizy. Tam so vse ekipe prejele Potne knjige po vzoru pravih rally tekmovanj in natančen opis poti; po kateri so nato sovozniki usmerjali voznike. Po izzivih s tehnološko najnaprednejšimi vozili na poligonu, pa so si udeleženci ogledali Muzejsko zbirko kluba prijateljev IMV; starih modelov avtomobilov in kombijev, ki so jih izdelovali v podjetju IMV na Dolenjskem. Pot je nato ekipe vodila čez vinograde in čarobne kotičke Dolenjske do Matjaževe domačije; tipične dolenjske hiše, kjer je Matjaž sovoznikom in sopotnikom postregel s cvičkom in ajdovim kruhom. Naslednja postojanka sta bila Kartuzija Pleterje in muzej na prostem, kjer nas je sprejel Simon Udvanc ter nam predstavil pleterske opate in njihovo življenje. Na čudovitem vrtu so se tekmovalci pomerili v metanju podkev. Po poizkušanju mašnega vina, modre frankinje in cvička, so se udeleženci odpeljali do Kostanjevice na Krki, kjer so si ogledali muzejsko zbirko Janeza Boljke. Za konec so vse ekipe zaokrožile še po idilični Kostanjevici na Krki mimo hotela Castanea in zaključile rally na kmečkem turizmu Hribar, kjer so jih čakale domače ribje dobrote in podelitev priznanj najuspešnejšim v tekmovanju. Najstarejši udeleženec rallya je imel kar 94 let; izjemoma ni vozil, temveč se ga je udeležil kot sovoznik.

Dogodek pa ni bil zgolj kakovostno preživljanje prostega časa v dobri družbi. S prijavninami so udeleženci zbrali sredstva v višini 1250 EUR, ki se bodo podarila invalidni deklici in njeni mami za nakup posebne obutve in obleke, ki jih potrebujeta za normalno življenje. Mira Potokar, članica kluba LK Barje in direktorica Želva d.o.o., podjetja za usposabljanje in zaposlovanje invalidov iz Ljubljane, se je v njunem imenu zahvalila za donacijo. Potrebno je poudariti, da pomoč ne bi bila tako visoka, če nam podjetje Tend d.o.o. ne bi doniralo sredstev za izvedbo dogodka.

Lions klub Ljubljana Barje se zahvaljuje vsem udeležencem in donatorjem za sodelovanje in uspešno izvedeno dobrodelno akcijo. Že sedaj vljudno vabi tudi druge Lions klube, da se prihodnje leto udeležijo dogodka!

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox