Predvsem mladi likovniki, 21 otrok s treh osnovnih šol v Izoli: Livade, Dante Alighieri in Vojka Šmuc. Njihove mentorice, ki jih skrbno pripravijo na naš natečaj, seveda pa tudi starši, sorodniki in člani kuba, ki smo Plakat miru posvojili in ga res sprejeli za svojega. Še vsako leto doslej je bila risba otroka iz Izole uvrščena v nacionalni finale, 2 risbi od 21-ih iz Izole sta si zaslužili mesto med 24 zmagovalci na nacionalni ravni in bosta razstavljeni 26. maja v Ljubljani. To sta risbi Alise Mulalič z Oš Livade in Anje Islamovič Blokar z OŠ VOjke Šmuc, nagrado na občinski ravni pa je prejel tudi Oleg Balshagin z OŠ Dante Alighieri.

Žirija v sestavi : Dean Mehmedovič- direktor galerije Insula, Ines Marie Flis- grafična oblikovalka in Nataša Benčič za Lions club Izola-Isola, nima lahkega dela, je pa vesela čudovitih risb, ki jih v razstavo vsako leto za nas postavi Fulvia Grbac.

Prireditev so kot vsako leto obogatili glasbeni nastopi otrok sodelujočih šol. Z Oš Dante Alighieri nas je s kitaro in vokalom spet navdušil Nikola Štule, z OŠ Livade je prišel kar ves Šolski band, kar trlo se jih je na odru, z OŠ Vojke Šmuc pa sta na pozavno in bariton zaigrala Jakob Morato in Emanuel Mikac, zbrane pa je nagovoril tudi podžupan Izole, Gregor Perič.

Prireditev z lepimi darili za mlade likovnike vsako leto podpre podjetje Acron, tokrat je v vrečke nekaj primaknila tudi Občina Izola, razveselili smo se slastne torte, ki nam jo je ob 100 letnici lionizma podarila Kavarna in slaščičarna ZVON, jabolk in hrušk KZ Agraria, odrasli pa smo nazdravili s kozarcem odličnih vin vinarja Robija Štule. Hvala vsem.

Veselimo se Ljubljane, kjer bomo 26. Maja, na osrednji prireditvi »Objem« ob 100 letnici lionizma , videli vse zmagovalne risbe.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox