V Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica znajo povedati, da slikarska kolonija že vse od začetka poteka predvsem zaradi dobrega sodelovanja soorganizatorjev, v zadnjih letih tudi mostarskega turističnega društva, ki kolonijo umešča v spremljevalni program prireditve Noč na jezeru.

»Predvsem Lions klub Soča Kobarid našo dejavnost podpira že dobrih osem let, oziroma vse od začetka, zato smo se s slikarsko kolonijo po izvedbi v Bovcu nekako udomačili na Mostu na Soči, kjer imamo zelo dobre pogoje in izvrstno okolje, na roko pa nam gredo tako organizacijsko kot finančno in nam pomagajo izpeljati našo delavnico,« je ob odprtju slikarske razstave povedal Igor Miljavec, predsednik medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Udeležencem kolonije so se pridružili tudi uporabniki Varstveno delovnega centra iz Tolmina. Dela, ki so jih udeleženci ustvarili v treh dneh trajanja kolonije, so na ogled postavili v Vodni hiši na Mostu na Soči. Odprtja razstave so se udeležili tudi štirje člani Lions kluba Soča Kobarid, prvi podpredsednik prihajajočega mandata Milan Štulc pa je zbrane v imenu kluba tudi pozdravil:

»Prinašam vam pozdrave vseh članov Lions kluba Soča Kobarid. Z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica odlično sodelujemo, pri slikarski koloniji pa že vse od prve zamisli oziroma izvedbe leta 2008. Če govorim o naši pomoči kot naložbi, potem lahko ob tu videnem rečem le, da je bila to odlična naložba. Tako odlično ustvarjanje in rezultati slikarske kolonije, ki so pred nami v obliki slikarske razstave, so dokaz, da lahko s skupnimi močmi dosežemo marsikaj. V vseh teh letih sodelovanja s slepimi in slabovidnimi lahko vidimo, da skupaj zmoremo pravzaprav vse. Kjer država odpove, nastopimo Lioni in skušamo pomagati. V veliko primerih nam to tudi uspeva. Vendar smo pokrovitelji le manjši del teh dogodkov, ker brez vaše volje in želje po ustvarjanju takih rezultatov ne bi bilo mogoče doseči, prav gotovo pa ne brez tako požrtvovalnih mentorjev, kot sta Stanka Golob in Damijan Cvek. Vsem se zahvaljujem za vaše delo in vam želim še veliko uspehov!«

Lions na otvoritvi razstave

Oba mentorja sta predstavila potek kolonije in nam pobliže predstavila, kako so nastajala dela, pa naj si bo v slikarski tehniki s čopičem ali pa v posebni tehniki s peskom, ki je slepim in slabovidnim zaradi otipa še posebej blizu.

Objava na RTV Slovenija

Slikarska kolonija 2016_2

Slikarska kolonija 2016_3

Slikarska kolonija 2016_4

Slikarska kolonija 2016_5

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox