Ko pomagamo drugim – tudi sami rastemo!  Razvijajmo prave vrednote in ta svet  naredimo boljši! Mir je brez meja. Kar danes predstavlja mir, bo čez čas, čez leta mir predstavljalo kot nekaj  večjega, nekaj lepšega in boljšega.

Kaj je MIR?

Mir je kot cvet. Je lep, tih, vedno lepši, majhen proti svetu, a velik za življenje. Mir je kot ljubezen. V množici tiha, v duši in v srcu pa glasna in močna, nepremagljiva.

A vseeno čas, ki v katerem živimo ni enostaven. Velikokrat ga težko razumemo odrasli, kaj šele otroci.  Vsi vemo kaj se dogaja okoli nas zato nej beseda mir ne ostane samo beseda. Verjamem, da mir lahko oblikujemo dobro misleči ljudje, tako s svojimi mislimi  kot tudi z majhnimi dejanji.

In vi, dragi otroci to počnete z risanjem, z vsako dobro mislijo, ki ste jo skozi barvo prelili  na risalni list. Vztrajajte. Zato izrabljam priložnost in vas znova povabim k sodelovanju v projektu Plakat miru, ki bo v letu 2017 praznoval kar visok jubilej, 20 letnico obstoja v Sloveniji.

Ob tej priložnosti bi se iskreno in iz srca zahvalila članom Lions kluba Ljutomer, predvsem predsedniku Boštjanu Pihlarju in pa koordinatorki plakata miru v njihovem klubu Bredi Žunič za prizadevanja, da je letošnja prireditev ravno v Ljutomeru. Hvala vam.

Hvala vsem in vsakomur posebej. Bodite lepo in do snidenja naslednje leto.

 

Darja Delavec

pooblaščenka za Plakat miru

 

Nagrajena dela si lahko ogledate v galeriji. 

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox