»Ko se ena vrata sreče zaprejo, se druga odprejo. Toda pogosto tako dolgo strmimo v zaprta vrata, da ne vidimo tistih, ki so se nam odprla.« To je misel, ki jo je že zdavnaj izrekla Hellen Keller. Misel pove še več, če vemo, da se je Helen marsikaj zaprlo, saj je bila od leta in pol naprej zaradi bolezni slepa in gluha. In da je preživela nekaj let bolj ali manj v svoji gluhoslepi samoti … In besnela od jeze, ker ni mogla komunicirati … Vrata se res včasih zaprejo … Ni potrebno jokati pred njimi … morda so kje odprta kakšna druga … ali pa okno … včasih pa lahko tudi pokličemo … pa kdo pomaga odpreti … in vstopiti.

Tako nas je poklicala ravnateljica Zavoda za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, edine vzgojno-izobraževalne ustanove v Sloveniji, ki skrbi za slepe in slabovidne otroke in zaprosila za pomoč. Člani Lions kluba smo bili takoj pripravljeni pomagati, zato smo izkupiček spomladanskega koncerta, ki ga vsako leto organiziramo za tiste, ki sami ne zmorejo, namenili za nakup pripomočkov za slepe in slabovidne otroke, ki hodijo v kranjski vrtec in vrtec v Besnici. Z denarjem, ki smo ga zbrali, bodo tem predšolskim otrokom omogočili boljši razvoj.

Ko smo razmišljali, koga povabiti na koncert, da bo zadovoljil okus čim večjega števila obiskovalcev, smo se odločili, da  ob koncu zime, ki sploh ni kaj dosti dišala po zimi, obiskovalce razveselimo z melodijami dveh odličnih klap, to sta KLAPA LAVANDA in KLAPA MALI GRAD ter pevka KATJA KRIŽNAR, ki jo bo spremljal pianist JERNEJ GAŠPERLIN.

Zadišalo je po morju in po sivki, lioni in lionke smo domov odšli z okusom po poletju in s toplino v srcu. Hvala guvernerju Branku Dolencu, ki je ob vseh obveznostih uspel priti na koncert, 2. viceguvernerju marku Gospodinjačkemu in vsem članom iz ostalih Gorenjskih klubov.

Pomagamo.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox