Februarja bo minilo štiri leta odkar smo v Popetrah ob obisku mednarodnega predsednika Wing-Kun Tam-a otvorili Lions oljčnik, v katerem ima vsak od slovenskih Lions klubov svojo oljko. Pridelek je iz leta v leto bolj bogat in letos smo med obiralce povabili tudi prijatelje lione iz cele Slovenije. Pridelek smo tokrat pobrali skupaj in času primerno počastili tudi Sv. Martina.

Izpod rok lionov iz cele Slovenije so se posode hitro polnile, saj se nas je zbralo dovolj, da je bilo delo hitro opravljeno. Nekatere oljke so se kar šibile od plodov in prav užitek je bilo vsako oljko temeljito obrati, saj gre nenazadnje za dobrodelen namen. Letošnja letina je bila bogata in zdrava, zato nas je s še toliko večjim veseljem gostitelj Vlado Ražman po končanem obiranju povabil na martinovo pojedino v svojo klet.

Zadovoljni z dnevom polnim novih izkušenj, smeha in prisrčnih pogovorov smo v zgodnjih popoldanskih urah pridelek odpeljali v bližnjo torklo. Nastalo je prvo olje iz Lions oljčnika. Kje ga boste lahko kupili in tako tudi sami naredili nekaj dobrega, pa naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox