Člani Lions kluba Dobrovo smo 14. novembra organizirali že 14. dobrodelno martinovanje. Martinovanje slovi po dobri hrani, pijači in odličnem vzdušju. Člani Lions kluba Dobrovo smo tudi letos pripravili kar nekaj kuharskih, slaščičarskih dobrot, v delo smo vložili takorekoč srce in dušo. Priprava prostora, kuharskih dobrot, strežba, vodenje 150 gostov zahtevata odlično usklajenost in delo prav vseh članov. Letošnjega praznika so se udeležili člani desetih Lions klubov iz Slovenije in tujine, prav tako pa tudi člani desetih Leo klubov iz Slovenije. Prisotna sta bila kar dva guvernerja, Branko Dolenc, guverner distrikta 129, pa tudi guverner distrikta 126 Dražen Melčić, predsednik Leo distrikta Črt Klančič, pooblaščenec guvernerja za stike s Slovenijo D108 TA2 Giorgio Bresan. Poleg tega so se akcije udeležili PDG Zoran Vodopija, PDG Jurij Šarman, drugi vice guverner Marko Gospodinjački in conska predsednica Nadja Pahor Bizjak.

Izpolnili smo vsaj dva cilja lionizma – moj klub-moja družina, spodbujanje sožitja v klubih, spoznavanje in povezovanje klubov v prijateljstvu, zdravem tovarištvu in medsebojnem razumevanju.

“Ena žlahtna Štorija”, je nadaljevanka, ki je med drugim ponesla lepote goriških Brd v številne slovenske domove. Župnik Bonifacij – Milan Vodopivec in Marija – Maja Blagovič sta prinesla nekaj utrinkov štorij tudi na martinovanje, žal pa mobilna spovednica po parlamentu še ne bo krožila, ostaja na Goriškem. 

We serve. Sredstva bomo donirali za štipendije mladim, slepim in slabovidnim ter mladim in družinam v stiski.

Maja Pavlin Klemenc

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox