Razstavljena dela so nastala na likovnih delavnicah, ki jih podpira tudi Lions klub Soča Kobarid, ki z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica tudi sicer odlično sodeluje in njihove aktivnosti že vrsto let tudi sofinancira.

Ob prijetnem povezovanju Petra Pavletiča, je zbrane najprej pozdravil predsednik MDSS Nova Gorica Igor Miljavec ter pohvalil vse udeležence delavnic, še posebej pa se je zahvalil mentorjem, ki so ustvarjalce spremljali in jih usmerjali ob njihovem ustvarjanju. Med drugim je izpostavil tudi pomembnost prispevkov Lions klubov pri zagotavljanju sredstev za njihovo delovanje, saj mora MDSS za pridobivanje državnih sredstev zagotoviti 30% lastnih sredstev. Pri tem se je posebej zahvalil Lions klubu Soča Kobarid, ki je med prvimi pristopil k sofinanciranju njihovega društva.

V pogovoru sta nato sodelovala mentorja, dipl. slikarka Stanka Golob in prof. likovne pedagogike Damjan Cvek. Ob tej priložnosti je bil premierno predvajan tudi kratek dokumentarni film o njihovem ustvarjanju, ki je nastal pod taktirko scenaristke in režiserke Sonje Jež.

Na tokratnem odprtju je bilo prisotnih tudi kar nekaj članov Lions kluba Soča Kobarid, v imenu kluba pa je ob zaključku prireditve vse zbrane pozdravil podpredsednik kluba Milan Štulc, ki je med drugim dejal, da je MDSS Nova Gorica pod vodstvom predsednika Igorja Miljavca celo preseglo njihovo osnovno usmeritev in jim čestital za njihovo delo ter trud, ki ga vložijo za podporo slepim in slabovidnim, še posebno na območju Zgornjega Posočja, kjer deluje Lions klub Soča Kobarid.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox