Darjo Bon (1954 – 2015)

V letu 2010/11 je opravljal funkcijo predsednika. Kot pravi Lion je vedno sprejel zadolžitve in odgovornosti in jih tudi izpeljal z njemu lastno umirjenostjo, sistematičnostjo in doslednostjo. Dobrodelne akcije, natečaji, martinovanje, srečanja, izleti, sestanki. Rad je prihajal v klub. Nikoli ni silil v ospredje. Bil je tisti steber mirnosti in modrosti, na katerega si se vedno lahko zanesel. Bil je človek, ki so mu bolj kot govorjenje ljuba dejanja. Na prvi pogled resen in molčeč, a v družbi iskriv in duhovit sogovornik. Ko pa je imel kaj povedati, je to povedal preudarno in spoštljivo. Veselil se je uspešnih akcij, projektov, ki smo jih izpeljali s skupnim delom. Bil je eden izmed stebrov pri pripravi in izvedbi dobrodelnega matinovanja. Poleg kuhanja je zadnja leta vodil celotno postrežbo kot »šef sale«. In vse je teklo kot namazano.

Veliko kamenčkov je položil v mozaik dobrodelnosti, ki smo ga skupaj ustvarjali. Skupaj smo prižgali neštete iskrice veselja in sreče v očeh, znanih in še več neznanih otrok in mladostnikov. To nas je povezovalo in navdihovalo, da smo snovali in uresničevali vedno nove dobrodelne dogodke. Naše zadnje skupno klubsko srečanje je bilo ob 16. obletnici ustanovitve kluba junija v Šmartnem. Nihče med nami ni pomislil, da smo se takrat še zadnjič srečali vsi člani kluba.

 

Dragi Darjo,

hvala za tvoj čas, energijo, znanje, sredstva in napor, ki si ga porabil za trenutke dobrodelnosti. Hvala za številne iskrice upanja, ki si jih pomagal prižgati. Bil si plemenit in dober človek in pogrešali te bomo.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox