Tečem, da pomagam je družabni, rekreacijski, poučni, predvsem pa dobrodelni tek, ki je iz leta v leto večji. Celje, Nova Gorica, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Novo mesto, Radenci, Lucija pri Portorožu, Sežana, Arboretum in Terme Čatež so bile letos prizorišča vseslovenske lions akcije TEMEČ, DA POMAGAM 2015. Ob teku smo lioni udeležencem ponudili še dodatne aktivnosti in vsebino. Tako so se v Celju predstavila različna društva, ki pomagajo osebam s posebnimi potrebami, V Slovenski Bistrici so organizirali različne delavnice za otroke na Dnevu družin, v Radencih koncert, v Novi Gorici celotno ozaveščanje slepih in slabovidnih, tek in hoja z belo palico, v Arboretumu kljub malce slabšemu vremenu tek v cvetočem ambientu, Terme Čatež pa tek ob obilici zabave in posebne animacije.

Prireditev Tečem, da pomagam 2015 so se udeležile tudi številne znane osebnosti, med drugim Slovenka leta Sonja Pungertnik , predsednik RS Borut Pahor, pa smučar Klemen Kosi in durgi. Aktualni guverner Zveze slovenskih Lions klubov Jurij Šarman, ki je tekel v Slovenj Gradcu, Celju in Slovenski Bistrici, je poudaril: »Vesel sem, da iz leta v leto naša akcija TEČEM, DA POMAGAM združuje več ljudi, ki želijo pomagati. Z njo želimo združevati, ozaveščati in pomagati. Tek z zavezanimi očmi in čepki v ušesih je namreč posebno doživetje, po katerem se zaveš, kako dragocen je vid in sluh. Ob enem pa pomagaš. Tako bomo slovenski lioni s Tečem, da pomagam 2015 pomagali slepim in slabovidnim, gluhim in naglušnim, ter različnim ljudem v lokalnih okoljih naših Lions klubov.« Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za dobrodelnost, vsa prizorišča bodo en del sredstev namenile Zavodu za slepe in slabovidne ter Zavodu za gluhe in naglušne, drug del pa za lokalne dobrodelne zgodbe.

Akcija Tečem, da pomagam 2015 je kljub malce smole s slabim vremenom ponovno presegla pričakovanja, združila še več ljudi in zbrala prepotrebna sredstva za pomoči potrebne. Na mnogih lokacijah so se pri izvedbi povezali različni Lions klubi ter tako dokazali, da znamo in se zmoremo povezovati in sodelovati  ečem, da pomagam 2015 se bo zaključil 14. junija, ko bo na Bledu organiziran še zadnji letošnji posebni tek. V sklopu prireditve Čarobni dan se bo Tečem, da pomagam začel ob 11.uri.

Želimo si, da bi največja vseslovenska akcije lionov v naslednjem letu prerasla okvirje in v dobrodelnost obarvala vsa slovenska mesta.

Za vse informacije v zvezi z Lioni in vseslovensko akcijo sem vam na voljo Maja Krušič Šega, pooblaščenka guvernerja za odnose z javnostmi na 051 367 733.

Zapisala: Maja Krušič Šega, pooblaščenka guvernerja za odnose z javnostmi

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox