Ob športni aktivnosti, ozaveščanju in promociji problematike slepih in slabovidnih, gluhih in naglušnih, je vsako mesto pripelo še lokalno vsebino, ki je združila ljudi z željo pomagati. V naslednjih vikendih bo akcija lionov TEČEM, DA POMAGAM 2015 potekala še v 4 mestih.

Slovenski lioni so se že pred tremi leti odločili, da organizirajo vseslovensko akcijo Tečem, da pomagam! Družabni, rekreacijski, poučni, dobrodelni tek je tako sedaj že tradicionalna aktivnost, ki je iz leta v leto večja. Ta vikend je potekala v Celju, Novi Gorici, Slovenj Gradcu, Slovenski Bistrici, Novem mestu, Radencih in Luciji pri Portorožu. Ob teku pa so lioni udeležencem ponudili še dodatne aktivnosti in vsebino. Tako so se v Celju predstavila različna društva, ki pomagajo osebam s posebnimi potrebami, V Slovenski Bistrici so organizirali različne delavnice za otroke na Dnevu družin, v Radencih koncert, v Novi Gorici celotno ozaveščanje slepih in slabovidnih, tek in hoja z belo palico in še mnoga doživetja. Prireditev Tečem, da pomagam 2015 so se udeležile tudi številne znane osebnosti, med drugim Slovenka leta Sonja Pungertnik in smučar Klemen KosiAktualni guverner Zveze slovenskih Lions klubov Jurij Šarman, ki je tekel v Slovenj Gradcu, Celju in Slovenski Bistrici, je ob koncu prvega vikenda povedal: »Vesel sem, da iz leta v leto naša akcija TEČEM, DA POMAGAM združuje več ljudi, ki želijo pomagati. Z njo želimo združevati, ozaveščati in pomagati. Tek z zavezanimi očmi in čepki v ušesih je namreč posebno doživetje, po katerem se zaveš, kako dragocen je vid in sluh. Ob enem pa pomagaš. Tako bomo slovenski lioni s Tečem, da pomagam 2015 pomagali slepim in slabovidnim, gluhim in naglušnim, ter različnim ljudem v lokalnih okoljih naših Lions klubov

Akcija Tečem, da pomagam bo v naslednjih vikendih potekala v Sežani, Termah Čatež, Bledu in nato še v Arboretumu. Več podrobnosti o posameznih prizoriščih najdete pod rubriko PROJEKTI in na našem FB profilu. 

Za vse informacije v zvezi z Lioni in vseslovensko akcijo sem vam na voljo Maja Krušič Šega, pooblaščenka guvernerja za odnose z javnostmi na 051 367 733. 

Bodite z nami, obarvajmo maj v aktivno dobrodelnost.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox