Pri promociji naše lions kampanje  nam pomaga tudi POP TV, ki bo v današnji oddaji  Epilog ob 21.20 pozval celotno Slovenijo k doniranju.

Zakaj?  Ker zbiramo za socialne obroke, ki bodo razdeljeni v Ljubljani. V lanskem letu smo namreč lioni celovito podprli projekt Ljudske kuhinje v Ljubljani. Pobudnik in začetnik ideje je bil Lions klub Bled Golf.  Tako je v lanskem letu začel delovati Zavod Pod strehco, ki so ga ustanovile Zveza Lions klubov Slovenije, Zveza Rotary klubov Slovenije in Zveza prijateljev mladine Ljubljana-Moste Polje. K projektu pa sta pristopili še Slovenska Karitas in Rdeči križ Slovenije.

Pooblaščenec za projekt Ljudske kuhinje in predlagani drugi vice guverner Marko Gospodjinački: »V zavodu dnevno nahranimo okoli 100 socialno ogroženih ljudi, mesečno  razdelimo okoli 10 ton hrane, kar prevedeno v denarju pomeni 220.000 EUR. To je izjemen socialni učinek, ki ga je treba podpreti in ohraniti. Žal je realnost takšna, daj je lakote vedno več.«

V projektu je vključeno mnogo požrtvovalnih lionov, podprla pa ga je tudi mednarodna fundacija Lions Clubs International Foundation (krajše LCIF), s čimer se je obnovila in dodatno opremila kuhinja, s tem pa povečala kapaciteta, kot tudi kvaliteta obrokov.

Vabljen-a, da pošlješ SMS z besedo POMAGAMO na 1919 in si ogledaš današnjo oddajo.

Pomagamo–We Serve!

POMAGAMO na 1919

 

Jurij Šarman,                                                                                            Marko Gospodjinački,

guverner                                                                     pooblaščenec za projekt Ljudska kuhinja

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox