Pa gremo pod streho…, smo si rekli….in smo šli . Vsi skupaj. In se imeli čarobno lepo. Če je še guverner Jurij Šarman za hip postal otrok in se predsedniku Igorju Bordonu pustil voziti v samokolnici, potem je vse – jasno. Kljub dežju.

V Izoli, kjer Lions distrikt 129 Slovenija, v organizaciji Lions kluba Izola-Isola in v sodelovanju s Samoupravno skupnostjo Italijanov Izola 18.aprila gostil nacionalno zaključno prireditev  27. mednarodnega Lions likovnega natečaja Plakat miru se je zgodil ta praznilni dan.

27 let otroci po vsem svetu rišejo svoja mirovna sporočila. Tema, ki je lani nosila naslov »Mir, ljubezen in razumevanje« je povezala 400 tisoč otrok iz 65-ih držav po vsem svetu, od tega 1600 otrok iz 111 osnovnih šol po Sloveniji. Izmed 124 plakatov je bilo v finale izbranih najboljših 24 likovnih del in ta so do 3.maja na ogled v Manziolijevi palači Izoli. »Hvala, ker ste risali mir, hvala, ker mir čutite, želite in ga tako-ohranjate«, je polno dvorano gostov- otrok, mentorjev, staršev, Lionov…nagovorila Nataša Benčič, ki je v našem klubu vodila projekt Plakat miru.

Na prijazni, srčni prireditvi, ki je razveselila vse v dvorani, so nastopili nadarjeni glasbeniki, učenci treh osnovnih šol v Izoli: Temim Petretič, Kataraina Marjanovič, Valentin Radulovič, Tadej Časar in Lara Kadič Podreka , prisotne pa so nagovorili predsednik Samoupravne italijanske skupnosti Marko Gregorič, predsednik Lions kluba Izola-Isola Igor Bordon, župan Izole Igor Kolenc, pooblaščenka guvernerja Darja Delavec in seveda guverner Jurij Šarman. Za posebno poslastico je s svojim srčnim nastopom poskrbela Tinkara Kovač, glasbenica, ki z našim klubom zaradi vzajemnega zaupanja, zelo rada sodeluje. Podelili smo priznanja, razdelili lepe nahrbtnike polne lepe vsebine, nazdravili mladim likovnikom in se kot »naša četica koraka« odpravili do Italijanske osnovne šole Dante Alighieri, ki nam je za likovno delavnico nudila gostoljubje.

Akademska slikarka, profesorica likovne vzgoje Fulvija Grbac, je pripravila 11 metrov in 1,60 metra širok transparent, ki so ga vsi otroci, ne le finalisti, pač pa tudi njihovi bratje, sestre…skupaj, družno ustvarjali- s čopiči, rokami, odtisi stopal v velikih čevljih, s pobarvanimi kolesi skiroja, rolk, karjole, kolesa….in tako pustili svoje odtise miru na skupnem plakatu miru in se povezali. Zato naslov »Mir povezuje«.

Tansparent so prisotni Lioni obesili v telovadnici, v prihodnjih dneh pa bo visel na pročelju Manziolijeve palače, kjer smo prireditev pripravili.

Lions klub Izola-Isola je ponosen in vesel, da smo lahko gostili nacionalni zaključek tega žlahtnega mednarodnega projekta. Ne čudi nas, da se je obdržal toliko let. Hvala vsem, ki ga soustvarjate!

 

ZAHVALA VSEM, ki so pomagali:

Podjetjem:

  • Soline, d.o.o,
  • RTV Slovenija in RTV Koper,
  • Samo Lampret- Acron.
  • Senčila Morje- Jadran Cerkvenik, s.p.,
  • Anja Tomažič- Teus-proizvodnja in prodaja naravnih izdelkov Izola.

 

In posameznikom:

Fulvia Grbac, Agnese Babič, Simona Angelini, Tinkara Kovač, Darja Delavec.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox