V Idriji so se 28. marca 2015 srečali predstavniki 13 obmejnih slovenskih in italijanskih Lions klubov, ki so oktobra leta 2009 ustanovili Prvi italijansko-slovenski odbor Lions klubov brez meja. Šesto srečanje je potekalo pod sloganom »Pot miru je tudi naša pot«. Sončna sobota je pozdravila okrog 120 udeležencev letnega srečanja. Udeleženci srečanja so si ogledali turistični del rudnika Antonijev rov, muzejske zbirke in se seznanili z vojaško ozkotirno železnico, imenovano Feldban. V kulturnem programu sta nastopili učenki Glasbene šole Idrija. Srečanja sta se udeležila guvernerja distrikta 108Ta2 Italija Guido Repetti in distrikta 129 Slovenija Jurij Šarman, regijski predsednik Antonino Zanelli, conska predsednika obeh con, Flavio Dagostini in Nadja Pahor Bizjak ter prejšnji conski predsedniki, predsedniki klubov in številni člani z družinami.

Na srečanju je bila predstavljena elektronska spominska knjiga Prvega italijansko-slovenskega odbora Lions klubov brez meja, ki popisuje delovanje odbora od njegove ustanovitve do danes ter  nova zastavica odbora, ki simbolizira delovanje klubov dveh con brez državnih mej, njihova edina ločnica je reka Soča.

Sodelujoči klubi so za humanitarne namene zbrali 1.180,74 evrov, ki jih bodo namenili Lions Clubs International Fundation za cepljenje otrok proti ošpicam.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox