Tukajšnji klubi ob morju so z Viški hrane začeli v aprilu 2014, sprva z enim veletrgovcem, kasneje pa s tremi v kar petih trgovinah na različnih lokacijah v Kopru. Vsak dan zvečer in ob nedeljah zgodaj popoldne, ko so trgovine zaprle vrata, je nekdo od članov, hrano prevzel, jo odpeljal na Rdeči križ v Koper ali ob nedeljah v Izolo. V teh mesecih se je tako nabralo kar 4,4 tone hrane in dodatnih 16.600 artiklov: sadje, zelenjava, kruh, mlečni izdelki, meso, sladice in mnogo drugega. Rdeči križ Koper je hrano delil tako svojim uporabnikom, kot tudi različnim društvom, s katerimi sodeluje in jim pomaga.

Naša skupna želja je bila, da bi Rdeči križ lahko akcijo prevzel in jo z večjim vozilom sam koordiniral. Ko so v Kopru kupili novo vozilo, je njihovo prejšnje prav Bogdan Vadnov prijazno uredil in prenovil, prostovoljec in zaposlen Rdečega križa pa zdaj vsak večer s prenovljenim kombijem hrano skrbno prevzemeta. V razdelilni prostor pa jo iz Rdečega križa Izola pridejo ob nedeljah v Koper iskati sami.

Tako smo akcijo v pičlih osmih mesecih pripeljali do končnega cilja – da jo logistično in sicer urejeno in organizirano predamo v roke tistih, ki skrbijo za socialno šibke in jim tudi sicer pomagajo- Rdečemu križu. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem članom in članicam Lions klubov ob morju, ki so podarili svoj prosti čas in dobro voljo za tako srčen in konkreten projekt pomoči, kot tudi vsem,ki so jo v klubih koordinirali.

Bogdana pa so Primorci prav zaradi uspešne koordinacije akcije Viškov hrane oktobra 2014 nominirali za Osebnost Primorske meseca in s tem kandidiral za Osebnost Primorske leta 2014 , v projektu, ki ga že 10 let skupaj pripravljajo Radio in televizija Koper in časnik Primorske novice. Tudi tako je bil naš projekt deležen velike medijske pozornosti, še posebej ob zaključku akcije, na slovesni prireditvi, ki je bila 17. Januarja na Bernardinu v Portorožu. Radio Koper jo je neposredno prenašal, TV Koper in TV Slo pa sta jo zavrtela v posnetku v nedeljo, 18. Januarja 2015.

Prilagamo link oddaje: TUKAJ

 

 

Zapisala: Nataša Benčič

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox