Že drugi dobrodelni pohod na Trško goro smo pripravili po zgledu lanskega, na katerem smo zbrali denar za nakup avtomobila danes 28-letnemu tetraplegiku Gregorju in ga tudi preuredili posebej zanj. Njegova sreča, sreča njegove mame, solze v očeh in občutek mobilnosti, svobode, ki jo je dobil, ko je dejal: Dali ste mi nazaj moje noge, nas je dodatno prepričala, da delamo prav in spodbudila k letošnji dobrodelni akciji.

Kot je povedala predsednica Lions kluba Novo mesto, Urška Račečič Skrt: “Ena naših osnovnih namer, pomagati ljudem, ki ne vidijo, je prerasla meje. Zato smo z dobrodelnim pohodom, s pomočjo prijateljev, dobrih ljudi, stopili na Trško goro za gibalno in senzorno ovirane prijatelje, ljudi, ki jih je prizadela naravna ujma; ljudi, ki jim delo ne zagotavlja preživetja, ljudi ki so naše pomoči potrebni in jo sprejemajo z veliko hvaležnostjo. Da jim vsaj za trenutek polepšamo vsakdan. In ti trenutki hvaležnosti, trenutki sreče, trenutki olajšanja, upanja na nov jutri, jutri, ki bo boljši od današnjega dne, dajejo energijo  in nas osrečujejo. In nas bodo še naprej, kajti s takšnimi akcijami bomo nadaljevali. ŽE lahko napovedm tretji, ta pa bo tradicionalni dobrodelni pohod na Trško goro prihodnje leto.”

Zlatko Cigič, ki bo v kratkem dobil novo Braillovo vrstico se nam je na pohodu pridružil, šel je z nami in nam na vrhu razložil, kako pomembna je zanj in za slepe in slabovidne, s pomočjo Braillove vrstice namreč lahko berejo z računalnika, elektronsko pošto, vsebino internetnih strani, z Braillovo vrstico slepi vidijo v svetovni splet.

Tudi družinam, ki jim poplave že drugič v kratkem času jemljejo, nalagajo stroške in delo, pa bomo skrajšali čas obnove in jim pred zimo zagotovili varnejši in toplejši dom.

Dan je bil čudovit že samo zato, ker smo lahko pomagali. In lep zato, ker je bil sončen, topel in poln dogodivščin, dolenjskih kulinaričnih dobrot in dobre volje. In je na Trško goro za dober namen privabil več ljudi, kot lani, približno 130 nas je bilo.

Hvala vsem skupaj in vsakemu posebej, donatorjem, udeležencem pohoda in naključnim pohodnikom v imenu prejemnikov pomoči. O predaji pomoči vas bomo obvestili na naši novi spletni strani: www.lionsklubnovomesto.si

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox