Bogat spremljevalni program so sooblikovali Godba Domžale, folklorni skupini Trzin in Komenda in mažoretke iz Kamnika. Za povezovanje, dobro glasbo in medijsko pokritost je skrbel Radio 1. Inštruktorica pilatesa iz ŠD Metulj je pred tekom poskrbela za nekaj ogrevalnih vaj za tekače, kasneje pa zainteresirane povabila v park na “začetni tečaj” pilatesa.

Teka so se udeležili naslednji uspešni slovenski športniki: smučarska tekačica in biatlonka Andreja Mali, triatlonec Matic Romšak in kanuist na divjih vodah Anže Berčič. Tekačem se je pridružil tudi pobudnik vseslovenske akcije Tečem, da pomagam, Zoran Vodopija. Preden se je podal na progo, je prisotne opomnil na pomembnost zavedanja javnosti o ovirah, s katerimi se srečujejo slepi in slabovidni.

Z nami so bili tudi člani Centra športnikov s posebnimi potrebami Vidim cilj. Otroci iz omenjenega Centra so v spremstvu staršev pretekli progo v dolžini 200 m. Prireditve so se udeležili župani občin Domžale, Trzin, Mengeš in Komende, ki so z zavezanimi očmi pretekli progo dolžine 50 m in tako pripomogli k osveščanju javnosti o potrebah slepih in slabovidnih.

Dobrodelnega teka se je udeležilo cca. 200 tekačev. Lions kluba Domžale in Kamnik sta  Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana za nakup posebnega komunikatorja, ki bo olajšal učenje dvema varovancema Zavoda iz domžalske občine, skupaj namenila donacijo v višini 2.000,00 eur. Simbolični ček je po zaključenem teku prevzela ravnateljica Zavoda za slepo in slabovidno mladino gospa Katjuša Koprivnikar. Varovancem Zavoda želimo uspešno učenje s pomočjo komunikatorja!

Ana Ahčin, LK Domžale

 

več fotografij

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox