“Pomagali ste mi spet nazaj dobiti moje noge, zdaj bom spet samostojen!” Tako je na sedežu Društva paraplegikov v Novem mestu povedal Gregor Glavan iz Žužemberka, ko mu je predsednik novomeškega Lions kluba Gorazd Medle v petek, 6. marca 2014 predal ključe avtomobila, za katerega je večino denarja zbral prav novomeški Lions klub.

Zgodba 27-letnega fanta, ki mu je usoda pred 11-imi leti ob nesreči pri športni vzgoji vzela samostojnost, noge, deloma tudi roke, je oktobra lani ganila več kot 120 ljudi, ki smo oktobra lanko leto, prav za Gregorja, šli na dobrodelni pohod na “dolenjski biser”, Trško goro. Njegovo in finančno stanje njegovih staršev, sorodnikov, mu namreč ni omogočalo nakupa solidnega avtomobila, ki bi mu bil vsak dan v veliko pomoč. Zbran denar in denar donatorjev je Lions klub v celoti namenil tetraplegiku, ki si je izbral avto, ki so mu ga predelali, da ga lahko kljub invalidnosti upravlja. 

In Gregor se je ob predaji ključa enoprostorskega avtomobila Citroen, v katerem bo dovolj prostora tudi za njegov voziček, ganjen, toplo zahvalil vsem, ki so mu pomagali – kot pravi – do novih nog. In dobrodelnim pohodnikom je obljubil, da bo na eno prvih poti starše odpeljal tja, kamor smo šli drugi zanj peš, na Trško goro nad Novim mestom, kjer nikoli v življenju, čeprav je za nas tako blizu, on še ni bil.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox