Z umetnostjo proti nasilju v družini – mednarodna humanitarna likovna razstava v izvedbi lions klubov LK Pula, LK Maribor Zarja in LK Zagreb Kontesa Nera

 

30. junija 2013 je na pobudo lanske predsednice LK iz Pule Vesne Plavšić in lanske predsednice LK Maribor Zarja Liljane Adanič nastala ideja o potojuči mednarodni humanitarni prodajni likovni razstavi z namenom pomagati otrokom, ki so bili žrtve nasilja v družini. Roža Milčić, pooblaščenka v Districtu 126 za boj proti sovraštvu in nasilju v družini, je podprla idejo in tako se je priključil akciji še LK Zagreb Kontesa Nera in v nadaljevanju še Osijek in Vukovar. V mesecu oktobru smo predstavnice vseh 3 klubov v Mariboru pripravile zasnovo projekta razstave.

 

V sredo, 29. januarja2014, se nas je 6 članic, kljub snežnim razmeram na cestah, udeležilo svečanega odprtja razstave v Zagrebu. Pridružil se nam je častni konzul republike Hrvaške v Sloveniji g. Šime Ivajnko. Hrvaški likovni umetniki Ante Živković Fošar, Sašo Petroševski Novak, Božidar Škofač in Vera Antolić, ki sodelujejo na razstavi, bodo del izkupička od prodaje slik namenili za šolanje oz. drugo pomoč otrokom, ki so bili žrtve nasilja.

 

Tudi prireditev je bila mednarodno glasbeno obarvana, saj je umetnica na harfi zaigrala tudi nekaj slovenskih napevov. Razstava se 14. februarja 2014 seli v Maribor, kjer bo otvoritev ob 18.uri v Art kavarni Hotela Piramida, od tam v Pulo, nato pa  še v Vukovar in Osijek.

 

 

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox