Na glasbenem odru so nastopili Orkester Simfonika in Mešani pevski zbor Mavrica z Vrhnike s solisti Alenko Godec, Otom Pestnerjem in Janezom Lotričem ter citrarka Maruša Pišljar iz Logatca in violinistka Manca Rupnik z Vrhnike. Večer je bil prežet z zimzelenimi melodijami jubilanta Dušana Velkaverha, ki je pred kratkim praznoval sedemdeset let, s filmsko glasbo in brezčasnimi opernimi arijami. Tudi nastopajoči so letošnji jubilanti. Alenka Godec praznuje 25 let glasbene kariere, Oto Pestner pa 45. Zbor Mavrica, ki ga vodi Darinka Fabiani, je letos vstopil v svoje dvajseto leto delovanja, orkester Simfonika z dirigentom Markom Fabianijem pa je dvajseti rojstni dan obeležil lani. Tudi tenorist Janez Lotrič, ki je stal na vseh večjih evropskih in svetovnih odrih, je lansko leto praznoval trideset let svoje operne kariere.

Dobrodelnemu večeru glasbenih obletnic z znanimi imeni slovenske zabavne in klasične glasbe sta prisluhnila tudi guvernerka Lions Distrikta 129 Slovenija Alenka Marter in bivši mednarodni direktor svetovne lionistične organizacije Lions clubs International Janez Bohorič, sicer član škofjeloškega Lions kluba. Lions je tudi župan občine Škofja Loka mag. Miha Ješe, ki vedno podpira dobrodelne akcije v mestu.

Kot je izpostavil predsednik Lions kluba Škofja Loka mag. Jurij Bernik, je klub, ki sicer deluje od leta 2001, samo v zadnjih šestih letih zbral več kot šestdeset tisoč evrov pomoči. Največ sredstev je bilo zbranih prav z večjimi prireditvami, kot je bil sobotni koncert, zato se že veseli naslednjega dogodka, na katerem bodo podelili donacijo.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox