Partnerstvo med Lions klubi in Organizacijo združenih narodov traja že 68 let, vse od ustanovitve OZN. Že 35 let pa je proslavljanju te povezave namenjen tudi Lions dan pri Združenih narodih, letošnji bo v petek, 1. februarja 2013, v palači OZN v New Yorku. Nanj smo vabljeni vsi Lionsi sveta, a seveda je potrebna predhodna prijava.

 

Letošnji program bo osredotočen na sodelovanje med obema organizacijama pri izpolnjevanju razvojnih ciljev tega tisočletja, zlasti pri zagotavljanju splošnega osnovnošolskega izobraževanja. Mednarodni predsednik Wayne A. Madden bo osvetlil prizadevanja Lionsov v okviru akcijskega programa za branje in pismenost za vse, vključno s slepimi in slabovidnimi. Na dogodku bo tudi proslava ob 25. obletnici projekta Lions klubov Plakat miru.

 

Rok za prijavo na Lions dan pri OZN je 4. januar 2013, prijavite se na tem obrazcu ali uporabite spletno prijavo. Udeležite se lahko tudi kosila z veleposlaniki pri OZN, a ker je število sedežev omejeno, bodo prosta mesta na kosilo razdeljena po načelu kdor prvi pride, prvi melje. Program pripravlja predstavnik Lions Clubs International pri OZN, bivši mednarodni predsednik Joseph L. Wroblewski.

 

Več informacij o Lions dnevu v OZN

Več o odnosu med LCI in OZN

Več o OZN in LCI razvojnih ciljih tega tisočletja

Več o zgodovini Lions dneva v OZN

Video o zgodovini Lions dneva v OZN

 

palača OZN, NY

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox