V našem distriktu je v teku akcija zbiranja sredstev za projekt Nikoli sam, ki poteka v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. V projektu otroke opremljajo s pozitivnimi vrednotami, veščinami za samostojno pot v življenje in uspešno učenje, z odgovornosjto za zdrav razvoj, organiziran prosti čas in krepitev zdravja. Letno poteka na petih lokacijah, vanj pa je vključenih do 100 otrok. 

 

Projekt je zasnovan zato, da bi lahko otrokom prav vsak dan ponudili “nadomestni dom” za čas, ko njihovih staršev ni doma, ali pa ko njihov dom ne zmore otrokom nuditi topline, varnosti, sprejetosti, spodbud…… Srčni animatorji jim pomagajo pri šolskih obveznostih, pomagajo odpravljati sprotne učne težave, hkrati pa jih opremljajo z veščinami za življenje,  odkrivajo in razvijajo njihove talente. Ob sobotah, med počitnicami in ob večerih se podajajo na brezplačne izlete, oglede gledaliških ali filmskih predstav ali športne dogodke. 

 

Akcija zbiranja pomoči je vseslovenska, sodelujete pa lahko tudi vi – pošljite besedo POMAGAMO na 1919 in darovali boste 1 EUR. 

 

Akcija je podprta z oglaševanjem na plakatinih mestih po vsej Sloveniji, sponzorja oglasne kampanije pa sta podjetji Diners Club SLO ter Amicus.

 

Plakat

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox