Dvodnevna konvencija je bila 25. in 26. maja 2012 v Hotelu Convent v Ankaranu. 25. maja popoldne in 26.maja dopoldne je bil seminar za nove predsednike in tajnike klubov, v soboto popoldne pa zbor članov Zveze Lions klubov, D-129, Slovenija na kateri so predstavniki slovenskih Lions klubov pregledali dosežke minulega leta ter izvolili novo vodstvo za prihajajoče delovno leto.  V preteklem letu 2011/12, v katerem je slovenske Lionse uspešno vodil guverner Dorijan Maršič, ustanovni član Lions kluba Ankaran Istra, so slovenski člani Lions klubov zbrali več kot 400.000 evrov dobrodelnih sredstev, skupaj v 22. letih pa že dobrih 7  milijonov. 

 

Lionistično leto traja od 1. julija do 30. junija. V iztekajočem se letu so člani slovenskih Lions klubov svoje aktivnosti tradicionalno usmerili v pomoč slepim in slabovidnim, ob tem pa so pomagali sodržavljanom tudi na številnih drugih področjih, zlasti socialnem in zdravstvenem. Slovenski Lions klubi sodijo med najbolj aktivne v regiji, tudi zato jih že praviloma vsako leto obišče aktualni predsednik svetovnega Lions združenja (LCI), letos je bil to dr. Wing Kun Tam, ki se je v Sloveniji mudil 19. in 20. februarja ter v Lions Olivetumu v Popetrah pri Gračišču zasadil tudi svojo oljko. 

V iztekajočem lionističnem letu so člani slovenskih Lions klubov z dobrodelnimi akcijami kljub krizi zbrali skoraj 400.000 evrov sredstev in jih razdelili pomoči potrebnim. Opravili pa so tudi na tisoče ur prostovoljnega dela. Nadaljevali so s tradicionalno vseslovensko Lions krvodajalsko akcijo, organizirali so vrsto dobrodelnih koncertov, športnih in družabnih dogodkov, pomagali s svojim delom, idejami in seveda materialno. Tudi tokrat so se organizirano pridružili ekološki akciji Očistimo Slovenijo ter akciji zbiranja starih korekcijskih očal. Na ravni krovne organizacije, Zveze klubov Distrikt 129, Slovenija, pa so podprli projekte Vidim cilj Alena Kobilice, mednarodni turnir nogometa za slepe Goalbal v Izoli in se vključili v svetovno kampanjo ITF – ustanove za krepitev človekove varnosti in UP Fakultete za humanistične študije Posodi Svojo Nogo (Lend Your Leg), v podporo prepovedi uporabe protipehotnih min, za rehabilitacijo Simona Vogrinca, ki je zaradi mine na Jahorini lansko leto izgubil obe nogi. Prav tako že tradicionalno, petnajstič, sodelujejo v globalni Lions akciji Plakat miru, veliko pozornosti pa so posvetili tudi izobraževanju svojih članov, zlasti za kakovostnejše delovanje klubov, kakovostno komunikacijo z javnostmi in učinkovitejše delo klubskih pooblaščencev.  Prav kakovostnemu in zavzetemu delu na tem področju je potrebno pripisati nastanek dveh  novih Lions klubov, ki jih je v Sloveniji že 55, Lions kluba Brežice in Lions kluba Izola-Isola. Ob koncu tega delovnega leta deluje v Sloveniji že preko 1.500 članov Lions klubov. 

 

Udeleženci 12.konvencije 26.5.2012

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox