Alen Kobilica je najprepoznavnejši slovenski maneken v visoki modi, diplomiral je na Fakulteti za šport v Ljubljani, postal učitelj plavanja, učitelj in trener smučanja, ukvarjal se je s številnimi športi. Pred tremi leti je oslepel, a ni vstopil v svet teme, našel je novo luč in se posvetil novim izzivom, najpomembnejši je Center Vidim cilj.

 

Center spodbuja slepe in slabovidne, da so telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom, s tem pa viša kakovost njihovega življenja. Nudi jim strokovno pomoč pri načrtovanju in izpeljavi treningov, pri snovanju in uresničevanju zastavljenih ciljev ter pri udeležbi na tekmovanjih. Center opravlja pionirsko delo na področju športa za slepe in slabovidne v Sloveniji, zato si v skladu z našo usmeritvijo nedvomno zasluži tudi našo podporo in pomoč.

 

Lioni Distrikta 129 Slovenija smo se odločili, da bomo Centru pomagali pri izvedbi njihovih programov z nakupom tehničnih sredstev, tako za prosto, kot tudi za tekmovalno smučanje, prispevali bomo tudi denar za smučanje slabovidnih otrok iz socialno ogroženih družin.  


Akcija poteka pod pokroviteljstvom Zveze Lions klubov – Distrikta 129, Slovenija, ki je zaprosila vse slovenske Lions klube, da nakažejo sredstva po zmožnostih kluba na distriktov TRR: SI56 02014-0018643267 z namenom »Vidim cilj« najkasneje do srede, 29. 2. 2012. Centru bomo ček predali v soboto, 3. marca 2012, na jubilejnem 10. Lions Ski Open-u v Kranjski Gori, kjer bo tekmoval tudi Alen Kobilica.

 

Ob tej že tradicionalni dobrodelni veleslalomski tekmi, ki se jo lahko udeleži vsakdo, lion ali nelion, pa bo tudi prikaz smučanja slepih in slabovidnih, zabavno družinsko tekmovanje, glasbeni koncert ter Après Ski Party.

 

Več o Alenu Kobilici in Centru slepih športnikov Vidim cilj

Vabilo na 10. Lions Ski Open v Kranjski Gori

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox