Rabljena očala bodo zbirali od 1. do 31. oktobra v 28 Mercatorjevih trgovskih centrih po vsej Sloveniji


Akcija v organizaciji Lions kluba Ljubljana Trnovski zvon in pod pokroviteljstvom Zveze slovenskih Lions klubov Slovenije – Distrikt 129, je zastavljena precej široko, saj se bodo rabljena očala zbirala v 28 Mercatorjevih trgovskih centrih, na območju celotne Slovenije, seznam pa je objavljen na spletni strani recikliraj-ocala.si. Vse, ki imajo doma še uporabna rabljena korekcijska očala, slovenski Lionsi vabijo, da jih prinesejo v njim najbližjo poslovalnico.  

 

K sodelovanju pa Lionsi vabijo tudi vsa podjetja, trgovine in poslovne prostore, kjer bi želeli pomagati z zbiranjem, saj bo akcija trajala tudi po mesecu oktobru. Člani Lions klubov bodo očala iz Mercatorjevih trgovskih centrov dostavili Lions klubu Trnovski zvon, tam pa bodo ob pomoči oftamologinje Ingrid Rahne sortirana in pripravljena za transport«, je povedal Gorazd Šalamon, predsednik Lions kluba Ljubljana Trnovski zvon in dodal: «Želimo si, da bi dolgoročno vzpostavili zbirna mesta, kjer boste lahko svoja rabljena očala oddali vse dni v letu. Akcija spada med tradicionalne aktivnosti naših klubov, v Lions  klubu Trnovski zvon  pa smo se odločili akciji povečati prepoznavnost, zato smo se odločili za vseslovensko zbiranje očal. Za sodelovanje se še posebej zahvaljujemo Mercatorju, ki nam je zbiranje omogočil v svojih trgovskih centrih.«

 

Večji del zbranih očal, v sicer že več let trajajoči mednarodni akciji, bodo poslali v zbirni center v Italiji, ostala pa bodo študentje Sekcije za tropsko medicino odnesli s seboj v Afriko, kjer jih bodo razdelili med prebivalce.

 

Akcijo podpira tudi Miss Slovenije Lana Mahnič Jekoš, ki je na novinarski konferenci povedala: »Veseli me, da lahko po svojih močeh pripomorem k takšni akciji. Tudi sama imam dioptrijo, zato se zavedam težav, ki jih prinaša slabši vid. Doslej sem že zbrala nekaj očal, ki jih bom v soboto oddala v bližnjem Mercatorju.« Akcijo zbiranja očal podpirajo tudi druge osebnosti iz javnega življenja, med drugim tudi glasbenik Bojan Cvetrežnik, ki je zbrane na novinarski konferenci pozdravil z igranjem na violino in pevka Nuša Drašček.

 

»Slovenski Lions klubi na lokalni ravni že več let organizirajo akcije zbiranja očal«« je izjavila viceguvernerka Distrikta 129, Alenka Marter in dodala: »Vodstvo Zveze slovenskih Lions klubov z veseljem podpira takšne dobrodelne iniciative, upam pa, da bo čim več očal našlo pot k tistim, ki jih potrebujejo.«

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox