VRAČAM POMOČ - Koncert za gasilce in prizadete v ujmi

Zveza LIONS klubov Slovenije in Zveza LEO klubov Slovenije, na pobudo glasbenikov organizirata v sredo 12. marca 2014, ob 19.00 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani humanitarni koncert za prostovoljne gasilce in prizadete v nedavni ledeni ujmi. Dobrodelno bodo nastopili Vlado Kreslin, Severa & Gal Gjurin, Pero Lovšin, Bilbi & Gregor, Eva Moškon, Anika Horvat, Azra Alibegić, ŽPZ Kombinat, Čedahuči, 2B

VRAČAM POMOČ - Koncert za gasilce in prizadete v ujmi

Ob ledenem oklepu, ki je prve dni februarja zajel večino države, je več kot 30.000 gasilcev odhitelo na pomoč. Število poklicnih gasilcev v Sloveniji je v primerjavi z drugimi evropskimi državami majhno, zato naše gasilstvo temelji na prostovoljstvu, na več kot 150.000 članih, od tega 47.000 operativnih gasilcih, ki so na intervencijo pripravljeni vsak trenutek. Čeprav za svoje delo ne dobijo plačila, je njihovo znanje primerljivo z znanjem poklicnih gasilcev, s katerimi uspešno sodelujejo, ljudje pa jim glede na raziskave zaupajo bolj kot drugim uniformirancem. Varčevalni ukrepi so vplivali tudi na financiranje prostovoljnih gasilskih društev, zato morajo člani pogosto sami zbirati denar za nakup opreme.

S koncertom se zato želimo zahvaliti vsem gasilcem, ki pomagajo pri sanaciji posledic zadnje katastrofe, v kar vlagajo ogromne napore, hkrati pa jim želimo z donacijo pomagati = pomoč vračati vsaj v takšni obliki.  Zavedamo se, da so v nesreči gmotno škodo utrpeli tudi nekateri posamezniki, zato bomo donacije namenili tudi najbolj prizadetim v ujmi.

Vstopnice po 8.-, 13.- in 18.- evrov so na voljo na prodajnih mestih Cankarjevega doma www.cd-cc.si/sl/nakup-vstopnic/, v Petrolovih poslovalnicah  in na spletni strani www.mojekarte.si. Sredstva, zbrana s prodajo vstopnic, bomo izvajalci in organizatorji poklonili tistim prostovoljnim gasilskim društvom in posameznikom, ki so v borbi z žledom in posledicami utrpeli največjo škodo.    

PDF letak