Tečem, da pomagam

Tečem da pomagam 2018

Dobrodelna akcija Tečem, da pomagam, ki jo pripravljajo slovenski Lionsi skupaj s številnimi prijatelji in podporniki na različnih prizoriščih po državi, je letos povezala več kot 2000 srčnih ljudi.

Vsako od enajstih slovenskih mest je v okviru te akcije razvilo svojo zgodbo, vsem pa je skupno to, da so na posameznih prireditvah prepletli dobrodelnost, glasbo, druženje, šport in dobro voljo. Organizatorji so z raznolikih programom nagovarjali vse generacije: udeleženci so tekli, hodili, premagovali ovire na poligonu, spoznavali pomen zdravega načina življenja, prav vsi pa so lahko to izkusili tudi z zavezanimi očmi, kar je pretresljiva in nenavadna izkušnja, ki zaznamuje vsakogar.

Prva v nizu prireditev je bila že 12. maja v Lipici, 26. maja so bili dobrodelni ljubljanski Lionsi, prvi junijski dan so bili aktivni na Ravnah na Koroškem, vsi ostali pa so dogodek pripravili v soboto, 2. junija. Arboretum Volčji Potok, Celje, Čatež ob Savi, Gornja Radgona, Nova Gorica, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica in Trebnje so tako v soboto združili posameznike in družine v skupni želji pomagati, ob tem pa tudi osveščati in se družiti.

Prav vsi organizatorji so z delom zbranih prostovoljnih prispevkov podprli delovanje Ustanove Mali Vitez - fundacije za pomoč mladim ozdravljenim od raka, glavnino pa namenili posameznikom in družinam v lokalnem okolju, ki potrebujejo pomoč.

Koordinator vseslovenske akcije je Zoran Vodopija iz LK Slovenj Gradec (031 623 306).

Nekaj utrinkov z dogajanja je ujetih na spodnjih fotografijah ali  tej galeriji.

PPT predstavitev je na voljo tudi tukaj

Tečem da pomagam 2018 Ravne na Koroškem

 

Tečem da pomagam 2018 Volčji potok

Tečem da pomagam 2018 Gornja Radgona

ARHIV