Tečem da pomagam v Slovenj Gradcu s štartom ultramaratoncev na 100 kilometrsko pot proti Ljubljani

Prireditev , ki je poteka pod okriljem dobrodelne organizacije Lions klub Slovenj Gradec, je tako kot mnoge obeleževala tudi 100 obletnico delovanja Lions organizacije. Zaradi častitljive obletnice, predvsem pa zaradi prizadevanj po združevanju ljudi v dejanjih in mislih na tiste, ki potrebujejo pomoč, je bila prireditev med ljudmi odlično sprejeta.

Tečem da pomagam v Slovenj Gradcu s štartom ultramaratoncev na 100 kilometrsko pot proti Ljubljani

 

Tudi v Slovenj Gradcu smo se pridružili vse slovenski akciji in organizirali v petek 26. maja dobrodelni tek Tečem, da pomagam. Prireditev smo dopolnili še s prireditvijo Mini olimpijada, ki jo financira Olimpijski komite, izvajala pa lokalna Športna zveza in Zavod za šport SPOTUR. Otroci so z mimohodom in olimpijskim ognjem zaprisegli k fair playu in se odpravili na kar 16 tematskih poligonov, ki so jih pod okriljem športne zveze Slovenj Gradec pripravila naslednja društva: Rokometni klub, Atletski klub, Judo klub, Odbojkarski klub in Kegljaški klub. Vsak udeleženec je prijel spominsko diplomo. Častna gostja, ambasadorka dobrodelnega teka je bila Brigita Langerholc, četrta na olimpijskih igrah v Sydneju v teku na 800m. Tek Tečem, da pomagam je bila osrednja prireditev, ki je imela dobrodelno noto, saj smo zbirali prostovoljne prispevke za slabovidnega dečka s Koroške. Teka se je skupaj v treh starostnih kategorijah udeležilo cca 250 ljudi. Vsak udeleženec, ki je doniral prostovoljni prispevek je prejel tudi spominsko majico. V spremljevalnem programu so sodelovali učenci Glasbene šole Slovenj Gradec, in naš ambasador Adi Smolar. Na stojnicah se je predstavilo 10 humanitarnih društev in ustanov, ki delujejo v naši občini.
  
Poslastica večera pa je bil start ultramaratoncev, ki sta se na pot iz SG proti LJ podala ob 19. uri s spremljevalnimi tekači iz Atletskega kluba Slovenj Gradec.
  
Zaključimo lahko, da je akcija odlično uspela, tako zaradi pestrega programa in dobro obiskane prireditve, kot tudi zaradi zbranih sredstev, ki jih bomo podelili, kot rekoč, slabovidnemu otroku s Koroške.