Zapeli pa res nismo, čeprav smo znani po tem, da radi pojemo. Pa smo bili kljub temu  kot v en glas: delovni, družabni in dobrodelni. To je bilo consko srečanje Lions klubov 1. regije, 5. cone, v katero sodijo Lions klubi : Proteus Postojna, Sežana, Ankaran Istra, Koper- Capodistria, Koper Obala, Portorož Zarja in Izola – Isola. Srečali smo se na domačiji Bordon v Dekanih pri Kopru, kjer sta doma izvrstno vino in pravo gostoljubje.

 V prvem delu druženja je predsednik cone,  Drago Kreš, poskrbel za uradni, delovni del.  Prisotni so nekaj misli namenili preteklemu delu, a tudi načrtovanju prihodnjih humanitarnih akcij. Prvi je vrsti Dobrodelni koncert v Avditoriju v Portorožu,  ki bo 30. novembra  pod vodstvom  in v organizaciji Lions kluba Portorož – Zarja , cono povezal na dogodku »Z odprtim srcem v veseli december«. Zarje so se odločile, da bo izkupiček namenjen starejšim, tistim, ki so mlajšim tlakovali pot, a pogosto živijo v stiski.

Naslednje skupno dejanje cone bo junija 2020, ko se bodo klubi skupaj povzpeli na Nanos z željo pomagati slepim in slabovidnim, akcijo pa smo naslovili »Stopimo skupaj in osvojimo vrh«.

Delovnemu uvodu je sledil družabni del srečanja, ki ga je gostiteljica Mojca Bordon, sicer članica LK Zarja Portorož, začela s pripovedjo o zgodovini njihove družine, ki je od kmetijstva do vinogradništva prehodila dolgo pot.  Danes pa so njihova izvrstna vina poznana in priznana širom Slovenije, na domačiji pa dela vsa družina. Zanimiv je bil ogled nekdanjega mlina, kjer je nastajala odlična moka in kjer se šum bližnje reke Rižane sliši skoraj kot pesem. Seveda pa najbolj očara vinska klet Bordon.

Bolj od besed so vselej zgovorne fotografije.  Srečanje smo nadaljevali ob dobri hrani in prijetnem druženju, kjer smo ugibali  težo magnum buteljke in zbrali donacijo za  koncert »Z odprtim srcem v veseli december«. Srečanja sta se udeležila vice guverner Danilo Tomšič in naša guvernerka Nadja Pahor Bizjak, ki nas je tudi nagovorila.  V svojem polnem urniku si je za »svoje« Primorce rada vzela čas, saj ceni naše delo. Družabnost je vselej le pika na i.  Ki pa je prav tako kot predanost lionizmu – v en glas. Skupni glas.

Pripravila: Nataša Benčič

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor