Kaj imajo skupnega Alen Kobilica, Primož Kozmus, Rebeka Dremelj, Rok Kerin, Brigita Šuler in Klemen Kosi? TEČEM, DA POMAGAM 2015

Vseslovenska akcija lionov TEČEM, DA POMAGAM 2015 je pred vrati. V soboto in nedeljo bomo 7 slovenskih mest obarvali v dobrodelni tek z zavezanimi očmi in čepki v ušesih. S posebno akcijo želimo že tretje leto zapored približati problematiko slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih. Ob tem pa ponuditi različne aktivnosti in vsebino, kjer vsak najde nekaj zase.

Kaj imajo skupnega Alen Kobilica, Primož Kozmus, Rebeka Dremelj, Rok Kerin, Brigita Šuler in Klemen Kosi? TEČEM, DA POMAGAM 2015

Alen Kobilica

Tečem, da pomagam je slovenska akcija lionov, ki se trudimo pomagati na vsakem koraku in na različne načine. V dveh letih vseslovenske akcije smo na prizorišča TEČEM, DA POMAGAM  privabili več kot 3000 udeležencev, akcijo pa so v preteklosti podprle številne znane osebnosti, med njimi predsednik RS Borut Pahor, Alen Kobilica, Nuša Derenda, Vlasta Nussdorfer in številni drugi. Tudi letos bodo z nami Alen Kobilica, Primož Kozmus, Rebeka Dremelj, Rok Kerin, Brigita Šuler, Adi Smolar in Klemen Kosi in še mnogi drugi. Bodite z nami tudi vi in pomagate. Vsa zbrana dobrodelna sredstva bodo lioni v celoti namenili:

 • Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana
 • Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije
 • pomoč ljudem v lokalnem okolju Lions klubov.

To soboto in nedeljo bo v športno dobrodelnost obarvano 7 od skupno 11 slovenskih mest. V soboto se lahko akciji TEČEM,DA POMAGAM  2015 pridružite:

 • Radencih v okviru Maratona treh src ob 15. uri
 • V Sončnem parku v Luciji na Primorskem od 10. do 12. ure. Športno druženje s posebnim namenom, pomagati deklici Aurori.
 • Na glavnem trgu v Slovenj Gradcu od 10. do 12. ure. Tudi letos bo v Slovenj Gradcu tekel Adi Smolar, pridružil se mu bo tudi Marjan Krnjić z ekipo MK Exclusive. 

V nedeljo bodo lioni organizirali Tečem, da pomagam 2015 v:

 • Športnem parku v Novi Gorici od  9. do 11. ure. Na tek so vabljeni vsi, družine, rekreativci, otroci in malo starejši, saj vsak krog šteje. Udeležencem se bodo pridružile številne znane osebnosti, med njimi tudi Sonja Pungartnik. Ob medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica se bodo predstavila tudi druga invalidska in humanitarna društva na Severnem Primorskem.
 • Slovenski Bistrici v okviru prireditve LEO Dan družin, ki bo potekala od 9. ure naprej pred OŠ Pohorskega odreda. Ob TEČEM, DA POMAGAM bodo lioni in leoti organizirali številne aktivnosti za najmlajše: ustvarjalne delavnice, Pekarna miš maš, hoja po vodi, napihljiva igrala, otroke pa bosta obiskala tudi klovna Tom in Jerry.  
 • Športnem rekreacijskem centru v Novem mestu od 9. do 11. ure
 • Celju od 10. ure naprej. Del rekreacijskega teka bodo udeleženci pretekli z zavezanimi očmi. V ciljni areni  bodo  vse  obiskovalce pričakali:
  • Paraplegiki, ki bodo tam imeli na voljo tudi kolo za invalide, ki ga bodo lahko vsi zainteresirani preizkusili. 
  • Slepi, ki bodo postavili progo, kjer bo mogoče preizkusiti  hojo  s palico ( in seveda s prevezo preko oči ). 
  • Gluhi, ki bodo poskusili  ljudi  animirati za to, da bodo  5 min preživeli s čepki v ušesih, oni pa jih bodo ogovarjali s kretnjo.  

Arboretum, Sežana, Terme Čatež in Bled so prizorišča Tečem, da pomagam, ki sledijo. Več podrobnosti o posameznih prizoriščih http://lions-d129.si/tecem-da-pomagam_508.  Za vse dodatne informacije v zvezi z vseslovensko akcijo sem vam je na voljo Maja Krušič Šega, pooblaščenka guvernerja za odnose z javnostmi na 051 367 733. 

Bodite z nami, obarvajmo maj v aktivno dobrodelnost.