Drage Lionke in Lioni, VSE NAJBOLJŠE!

danes je posebno slovesen dan – natanko pred 100 leti je 38. letni zavarovalničar Melvin Jones uspel združiti somišljenike iz poslovnih klubov v Ameriki in ustanoviti Lions Clubs International, združenje katerega člani smo. Združujemo se v 46.696 klubih v 210 državah, 1.422.663 nas je. Veže nas skupno geslo – POMAGAMO.

Drage Lionke in Lioni, VSE NAJBOLJŠE!

Ideja lionizma družiti se v klubih in pomagati v lokalnem okolju tistim, ki jim je pomoč potrebna je tako močna, da vsakodnevno premaguje različne meje, razlike, narodnosti, rase, vere, politike, svetovne nazore in vse, kar nas razdvaja. Ostane prostovoljna pomoč, ki jo članice in člani LIONS organizacije nesebično nudimo in to je največ, kar lahko človek nudi sočloveku.

 
Hellen Keller, slepa in gluha ameriška pisateljica, ki se je z nesebično pomočjo Anne Mansfield Sullivan naučila brati in pisati ter diplomirala na Harvardu, je naš velik življenjski navdih, saj so jo gnali volja, želja, hotenje in cilji. Pozvala je LIONS, naj bomo Vitezi slepih v boju proti temi in sledili smo ji.
  
Drage lionke in lioni, čestitam vam ob 100 letnici naše organizacije in vam želim še veliko dobrega druženja, sodelovanja, povezovanja in mnogo aktivnosti za pomoč ljudem v vašem lokalnem okolju.
  
Zahvaljujem se vam za odlično izvedbo nepozabne in enkratne prireditve OBJEMA na Lions konvenciji v Ljubljani 27. maja 2017 in za vso vašo vloženo energijo v delovanje Lions organizacije v vseh 27 letih.

Naša osrednja prireditev ob 100 letnici lionizma v svetu - OBJEM je uspel, združeval dobrodelnost. 
 

Objem in poslanica Miru z Alenom Kobilica.

 

 

Najvišje guvernerjevo priznanje so prejeli: Nadja Pahor Bizjak, Maja Krušič Šega, Sava Sabadin in Franc Avberšek.

 

 

Letošnja konvencija v cankarjevem domu.

 

Guverner Gregor Pajič in Leo disrtikt predsednik Gal Šumak Pečenko

 


BODIMO VESELI IN HVALEŽNI


Gregor Pajić
vaš guverner