Loading dogodki

« Vsi dogodki

 • Ta dogodek je že bil izveden.

VABILO na osrednjo razstavo PLAKAT MIRU s svetovno zmagovalko ANJO ROŽEN

26. 3. 2022 @ 11:00 - 15:00

Vabimo vas na slovesnost ob otvoritvi osrednje razstave slovenskega Plakata miru, na katerem se bodo predstavili vsi 24 finalisti slovenskega natečaja in njihovi mentorji ter sodelujoči Lions klubi. 

Slovesnost ob otvoritvi bo potekala to soboto, 26. marca 2022, ob 11. uri v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu (Glavni trg 24).

Na slovesnosti bo tudi zmagovalka na mednarodnem natečaju Plakata miru Anja Rožen, 13-letna učenka iz Osnovne šole Prežihov Voranc iz Raven na Koroškem, ki je mednarodno komisijo prepričala zaradi izvirnosti, umetniške vrednosti in upodobitve teme natečaja »Vsi smo povezani«.

Pred tem bo ob 10. uri potekala novinarska konferenca, na kateri bo Anja predstavila svojo vizijo miru. Ob njej bo tudi mentorica Alijana Tertinek, predsednik Lions kluba Slovenj Gradec Aleš Prikeržnik in guverner Lions Slovenije Nino Maletič.

GRE ZA NEVEREJETEN USPEH: Mednarodna strokovna komisija je med 600.000 sodelujočimi otroci iz vsega sveta izbrala plakat  času, ko cel svet stremi k miru, je Anja Rožen na izjemno simbolnem zmagovalnem plakatu z umetnostjo predstavila svojo vizijo miru: »Moj plakat predstavlja zemljo, ki nas povezuje in združuje. Ljudje se držijo drug drugega. Če ena oseba izpusti, bodo ostali padli. Vsi smo povezani z našim planetom in drug z drugim, a se tega žal premalo zavedamo.«

Proslavite z nami in podprite mlade z udeležbo na razstavi. Plakati, ki so jih ustvarili finalisti, so izjemni.

Vabljeni!

VABILO na zaključno razstavo SG 2022

 

RAZSEŽNOST MEDNARODNEGA NATEČAJA PLAKAT MIRU: Mladi iz vsega sveta delijo svojo videnje svetovnega miru

Mednarodni natečaj Plakat miru je v letu 2021/22 potekal štiriintridesetič, za Slovenijo pa je bila to kar petindvajseta udeležba po vrsti. Natečaj organizira Mednarodna Zveza Lions klubov, ki je največja mednarodna prostovoljna humanitarne organizacije na svetu, deluje v več kot 200 državah in območjih sveta, ima skoraj 1,4 milijona članov, ki so združeni v 48.000 Lions klubih (več: LCI info). V natečaju, ki ga sponzorirajo lokalni Lions klubi, mladi od 11 do 13 let dobijo vsako leto priložnost, da z umetnostjo delijo svoje videnje svetovnega miru. Tako kot vsako leto, je tudi letos natečaj Plakat miru potekal pod posebnim naslovom, tokratni je bil »Vsi smo povezani« (ang. We are all connected). Samo v slovenskem natečaju je sodelovalo 94 osnovnih šol, 31 Lions klubov in 1000 učenk in učencev, na svetovnem nivoju pa je bilo vključenih 600.000 otrok iz 200.000 osnovnih šol iz vsega sveta. Zmaga Lions Slovenija je neverjeten dosežek, ki izjemno odmeva v mednarodni javnosti.

 

Slovenski natečaj vključenih 31 lions klubov in 94 osnovnih šol

Slovenski natečaj se je začel v februarju, s povabilom Lions klubov k sodelovanju. V letošnjem natečaju je v Sloveniji sodelovalo 31 Lions klubov in preko 94 osnovnih šol iz celotne Slovenija. Klubi so izbrali najboljše plakate na lokalnem nivoju in jih do konca novembra poslali na distrikt. V letošnjem letu je bilo na slovenski distrikt poslanih 108 izbranih likovnih del. Med vsemi prispelimi plakati na distrikt je strokovna žirija izbrala 24 finalnih plakatov in nato med njimi zmagovalca. Komisija je imela težko delo, saj je bilo ogromno del zelo lepih, izvirnih in predvsem odraz povezovanja.

Zmagovalno likovno delo na natečaju Plakat miru 2021/2021 z naslovom “Vsi smo povezani”, KI BODO OB OSTALIH NA OGLED V SOBOTO:

 1. mesto: ANJA ROŽEN, učenka iz Osnovne šole Prežihov Voranc iz Raven na Koroškem, pod pokroviteljstvom Lions Kluba Slovenj Gradec in pod mentorstvom Alijane Tertinek.
 2. mesto: NIKA NOVAK, učenka iz Osnovne šole Center Novo Mesto, pod pokroviteljstvom  Lions kluba Novo mesto
 3. mesto: TISA JULIJA GOLOB, učenka iz osnovne šole Olge Meglič Ptuj – pod pokroviteljstvom Lions kluba Ptuj Primus.

  Podrobnosti

  Datum:
  26. 3. 2022
  Čas:
  11:00 - 15:00

  Organizator

  Lions klub Slovenj Gradec
  Stran postavil in vzdržuje Madbox