Zveza Lions klubov D-129 Slovenija
Nalagam dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Tečem da pomagam – Celje 2019

2. 06. 2019 @ 9:00 - 13:00

V Celju bo dobrodelna prireditev »Tečem, da pomagam« potekala v nedeljo, dne 2. junija 2019, od 9h do 13h na Špici ob Savinji.

Tek na 6 km se bo začel ob 9:30 uri, sledila pa bo hoja oziroma tek na 3 km, v katerega bo vključen tudi obisk parka za slepe in slabovidne na posestvu Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje (Vrtnarske šole v Celju).

Tek na 6km bo imel tekmovalni pridih, saj bomo merili čas in tudi podelili nagrade najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam v posameznih kategorijah. Prijave na tek so možne pol ure pred tekom na Špici. Naj poudarimo, da je osnovna želja organizatorjev, da se udeleženci teka ali hoje bolje spoznajo z življenjem slepih, slabovidnih, gluhih in naglušnih ter paraplegikov. Ravno zaradi tega bodo od 10:30 ure dalje potekale različne delavnice kot so Tek z zavezanimi očmi, Hoja z belo palico, prikaz brajeve pisave in predstavitve različnih društev. Poleg tega smo pripravili tudi bogat srečelov.

Dobrodelni prispevek za tek na 6km je 10€, v štartnini udeleženci prejmejo buff-večnamenski trak ali majico. Za pohod in ogled parka slepih je prispevek 5€ za odrasle in 2€ za otroke.

NAMEN: Zbrana sredstva na prireditvi bodo namenjena posodobitvi parka za slepe, ki je edini tovrstni v Sloveniji in celo širše. Zbrana sredstva bomo namenili obeležitvi rastlin v parku z brajevo pisavo, da bodo slepi in slabovidni obiskovalci parka lahko spoznavali rastline v parku na sebi prijazen način.

Prizorišče

Celje “na Špici” Kajak Kanu Klub
Kettejeva ulica
Celje, 3000 Slovenija
+ Google zemljevid