Zveza Lions klubov D-129 Slovenija
Nalagam dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

GLAS SLOVENSKEGA LIONIZMA bo ob obeležitvi 100 letnice dosegel vrh z OBJEMOM

28. 05. 2017 @ 18:00 - 21:00

GLAS SLOVENSKEGA LIONIZMA bo ob obeležitvi 100 letnice dosegel vrh z OBJEMOM

GLAS SLOVENSKEGA LIONIZMA – posebna Konvencija:

26.maja zbor članov in slavnostna večerna prireditev v Cankarjevem domu,

27.maja osrednje prireditev OBJEM: Od 9. ure naprej se bo na stojnicah v Ljubljani na Stritarjevi ulici in pred Mestno hišo predstavilo humanitarno delovanje, obogateno z lokalno kulinariko, 55 Lions klubov in 24 Leo klubov iz Slovenije. Na odru pred Mestno hišo bomo poskrbeli za bogat zabavno-glasbeni progam z Galom Gjurin, Tinkaro Kovač, Aleksandrom Novak. Na ‘Objemu’ bosta sodelovala tudi svetovni prvak na diatonični harmoniki MIHA DEBEVEC in skupaj z njim ROBI NOVAK v “Objemu harmonik”. Ob 11. uri bo sledila parada, celotno dogajanje pa se bo zaključilo ob 12.15 uri s simbolnim skupinskim objemom, ki ponazarja povezovanje in sodelovanje humanitarnosti v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti lionizma. Bodite z nami in 100 letnico dobrodelnega delovanja obeležimo skupaj. S tekom na Tečem, da pomagam in OBJEMOM.


 

SOS LIONIZEM: Lions organizacija je največja prostovoljska dobrodelna organizacija na svetu. Letos obeležuje 100 let delovanja več ko 1,5 milijona članov, ki na različne načine uresničujejo osnovno poslanstvo POMAGATI (we serve) po vsem svetu. V Sloveniji je lionizem prisoten 27 let, trenutno je aktivnih 55 Lions klubov, 1400 članov,  in 22 Leo klubov (330 članov). V zadnjih letih je lionizem v javnosti na ravni države znan po:

  • pomoči slepim in slabovidnim (ki so osnovna nota lionizma od ustanovitve): nakup pripomočkov, plačilo šolanja, organizacija dogodkov za slepe in slabovidne, financiranje tipanke, plačilo izobraževanj strokovnemu kadru, sedaj zbiramo za zgodnjo obravnavno slepih in slabovidnih otrok in mladostnikov.  
  • akciji Tečem, da pomagam: akcija ozaveščanja s tekom z zavezanimi očmi, ki se dogaja isti dan v številnih krajih po Sloveniji. Samo v lanskem letu smo združili13 mest, 2800 udeležencev je teklo z zavezanimi očmi  in zbrali 10950 eur dobrodelnih sredstev.
  • akciji Donirana hrana: vsak dan po zaprtju 70 trgovin se v 23 krajih pobira hrana in se je odpelje v različne ustanove, ustanovili smo prve javne razdelilnice hrane. Skupaj smo pri več kot 2 tonah hrane.

Vsak slovenski klubi na različne načine izpolnjuje poslanstvo pomagati v svojem lokalnem okolju. V 27 letih se je teh aktivnosti nabralo na tisoče. Zato vas vabimo, da se nam pridružite in z nami proslavite dobrodelnost.

 

Za vse dodatne informacije vam je na voljo:

Maja Krušič Šega

pooblaščenka guvernerja za odnose z javnostmi

Stik: 051 367 733

Podrobnosti

Datum:
28. 05. 2017
Čas:
18:00 - 21:00
Dogodek kategorija: